avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand poate iesi la pensie o femeie care acum are 50 de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand poate iesi la pensie o femeie care acum are 50 de ani si 25 de ani lucrati?

Buna ziua,

Tot referitor la pensie am si eu o problema:
Mama implineste 50 ani si are 25 ani vechime in munca;mai exista vreo posibilitate sa iasa la pensie acum? de fapt va intreb la ce varsta poate iesi la pensie sau la cati ani vechime in munca impliniti???

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:59, 2 Iunie 2009
1.Fiind nascuta in 1959, are nevoie de un stagiu complet de cotizare de 30 de ani si varsta standard de 60 de ani.
Deci va iesi la pensie de limita de varsta in 2019, in luna in care s-a nascut, chiar daca nu are stagiul de cotizare de 30 de ani.
2. Poate iesi la pensie anticipata partiala in 2014, daca va avea stagiul complet de cotizare de 30 de ani.
reya a scris:

Buna ziua,

Tot referitor la pensie am si eu o problema:
Mama implineste 50 ani si are 25 ani vechime in munca;mai exista vreo posibilitate sa iasa la pensie acum? de fapt va intreb la ce varsta poate iesi la pensie sau la cati ani vechime in munca impliniti???

Va multumesc!

Se poate pensiona la limita de virsta dupa anul 2019 , la virsta standard de pensionare de 60 ani daca indepleste conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani. Stagiul standard complet de cotizare este de 30 ani.

Se poate pensiona anticipatat dupa anul 2014 , la virsta de 55 ani daca indeplineste conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 40 ani.

Se poate pensiona anticipatat partial dupa anul 2014, la virsta de 55 ani daca indeplineste conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 30 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare pricopan01 pricopan01 M-am nascut in anul 1959, luna ianuarie.Lucrez din anul 1980. Am lucrat 20ani si 10 luni in grupa I-a de munca. As vrea sa stiu la ce varsta ma pot pensiona. (vezi toată discuția)
Pensionare definitiva pava zeno pava zeno Barbat nascut in 17.06.1954 cu o vechime de 32 ani ,doresc sa stiu cand pot iesi definitiv la pansie. va multumesc! (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie tudosevictorel tudosevictorel Buna ziua. As dori sa stiu cand ma pot pensiona. Sant nascut pe 23 08 1959 am 33ani vechime, din care 19 ani si10 luni grupa 1 si 3ani grupa 2. Pot iesi la ... (vezi toată discuția)