Buna ziua,in data de 28.05.09,a fost pronuntat divortul prin acord,noi locuind intr-un apartament cu chirie la stat,format din 3 camere,impreuna cu fica de 19 ani inca la liceu,ultimul an,care este din aceasta casatorie si fiul meu,dintr-o casatorie anterioara de 22 ani,intre noi doi,s-a facut o tranzactie de partaj locativ in care eu sunt de acord sa-i ramana o camera,iar celelalte 2 sa le am eu si copii sa ramana la mine in contract,este foarte greu,pt ca sunt mari,dar ne inghesuim.Problema este urmatoarea,ca din data de 21.05.09,inainte de pronuntarea divortului,dumnealui nu a mai binevoit sa dea pe la domiciliu,asta nu ar fi o nenorocire,dar,in urma lui au ramas datorii la intretinerea utilitatilor (apa,gaz,lumina)si nu a binevoit sa ma anunte,si asa m-am trezit cu gazele oprite,iar pentru deschiderea lor,pe langa factura,s-au starns penalizari si mi se cere si o taxa de 200-300 lei ca si garantie pt a le da drumul,pt ca ele nu au mai fost achitate de cand am introdus actiunea de divort (10.03.2009),iar pt mine este foarte mult si intretinerea copilului si achitarea acestor restante,intrebarile mele sunt urmatoarele:
1: cum il pot face sa-si plateasca partea lui,macar,ca la copil,chiar si major fiind,nu il intereseaza,chiar daca este inca la scoala
2.anul trecut,am zugravit in casa,iar banii au fost scosi de pe un card de credit,al meu,dar numai eu am ramas sa platesc ce am luat,pt ca nu vrea sa contribuie,il pot obliga cumva sa ajute pana la terminarea datoriei?
3.daca tot nu locuieste in casa,dar nici nu spune ce are de gand,iar noi stam inghesuiti,dormind inca si acum cu fica mea in pat,imi pot retrage tranzactia,lasand la aprecierea instantei sa imparta,dar nu vreau sa ma trezesc ca vreunul din copii este scos din contract?mentionez ca eu sunt titularul.
Nu am facut nici un demers pentru pensia de intretinere,pt fata,deoarece mai sunt 2 luni pana la terminarea liceului si nu cred ca va merge mai departe.
Va multumesc anticipat,cu mult respect astept un sfat din parte dumneavoastra.
daca nu -si plateste datoriile, faceti o actiune in pretentii impotriva lui.
daca fiica totusi continua studiile, ea va primi pensie alim. pana la 26 ani.
din moment ce ati facut o tranzactie, nu mai puteti reveni swi modifica-o.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj locativ
elyada
In data de 28 mai 2009 prin dijungerea capetelor de cerere dintre divort si partajul locativ,s-a dat hotararea definitiva si irevocabila pentru desfacerea ... (vezi toată discuția)