avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Instiintare de executare silita trimisa de DITL insa ...
Discuție deschisă în Executare silită

Instiintare de executare silita trimisa de DITL insa amenda anulata in instanta

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti ce se poate face in situatia in care instanta a admis cererea de anulare a procesului verbal ce a stat la baza unei amenzi contraventionale si neplata acestei amenzi, iar Directia de taxe si impozite a trimis totusi somatia de executare silita pentru suma respectiva, probabil nestiind ca amenda a fost contestata Judecatoria inca nu a trims comunicarea deciziei in scris, ci apare deocamdata doar pe portalul Judecatoriei.
Trebuie ceruta in instanta rezilierea executarii silite anand in vedere ca totusi a fost un dosar pe rol cu privire la contestarea amenzii, ceea ce ar trebui oricum sa amane obligatia de plata? sau e suficienta doar o comunicare in scris laditl pt radierea acestei sume de plata din sistemul lor?
Care este solutia legala in aceasta situatie?

Astept cu interesul raspunsul dvs.
Va multumesc anticipat.
Simona

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:48, 7 Decembrie 2014
Solicitati un certificat de grefa de la instanta si il depuneti la DITL sau asteptati redactarea solutiei si duceti o copie legalizata. Atentie ca aveti nevoie de o solutie definitiva, iar aici spuneti ca este la Judecatorie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Va multumesc mult pentru raspuns.
Este posibil ca de la Judecatorie comunicarea sa fie facuta dupa cele 30 zile comunicate de DITL pentru blocarea contului si deci astfel sa nu pot intra in timp util in posesia acestor documente.
Faptul ca e un proces pe rol nu ar trebui sa sisteze executarea? Plus, aceasta executare silita pe suma respectiva nu ar trebui stabilita printr-o sentinta judecatoreasca intai?
Certificatul de grefa nu se da doar dupa comunicare in scris a deciziei Judecatoriei?
Faptul ca pe portalul site-ului este afisata decizia nu este suficient pentru DITL?
M-ar interesa sa stiu cum se poate rezilia de la DITL aceasta amenda avand in vedere aspectele deja mentionate.

Va astept raspunsurile.

Multumesc,
Simona
Pv-ul constituie titlu executoriu, deci nu mai e nevoie de o decizie a instantei pe acest aspect, insa contestatia suspenda de drept executarea.
Solicitati certificatul de grefa ( el atesta ca aveti proces pe rol) cum v-a zis d-na av mai sus.
Ultima modificare: Duminică, 7 Decembrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura contestatiei la executare silita MINOKA HR MINOKA HR Buna seara, As dori sa ma ghidati si pe mine in labirintul cailor procedurale. Problema este urmatoarea: S.C. X a primit in luna mai o amenda contraventionala ... (vezi toată discuția)
Rog cateva sfaturi - pentru executare silita oanaportar oanaportar Buna seara ! Sora mea a castigat un proces civil. Instanta l-a obligat pe pârât: - să restituie surorii mele o suma de bani, precum şi ... (vezi toată discuția)
Executare silita carmen51 carmen51 buna seara Acum 2 luni am primit o somatie de executare silita de la BEJ pentru o suma pe care eu o achitasem de acum un an. Am depus la judecatorie ... (vezi toată discuția)