avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Diferenta dintre pierderea fiscala si pierderea ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Diferenta dintre pierderea fiscala si pierderea contabila

Buna,

As vrea sa stiu care este diferenta dintrepierderea fiscala si pierderea contabila.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: barbutadddddddddddddd , utilizator 20:13, 11 Iunie 2009
Pirderea fiscala - se recupereaza in urmatorii 7 ani, incepand cu 01.01.2009 - a se vedea modificarile Codului fiscal.
Ok, multumesc=D>
Cred ca pe baza unui exemplu practic,ar fi mult mai usor de inteles !
Venituri totale............. 1000
Cheltuieli totale............. 1200
--------
Pierdere contabila....... 200
Cheltuieli nedeductibile.... 50
-------
Pierdere fiscala...............150
eseme a scris:

Venituri totale............. 1000
Cheltuieli totale............. 1200
--------
Pierdere contabila....... 200
Cheltuieli nedeductibile.... 50
-------
Pierdere fiscala...............150

imi permit pe baza exemplului Dmv sa exemplific modul de calcul:
pierdere contabila= venituri-cheltuieli = 1000-1200= -200
pierdere fiscala:= venituri -cheltuieli+cheltuieli nedeductibile = 1000-1200+50 =-150

Alte discuții în legătură

Problema din ghidul exp contabil 2008 victorn victorn probl 22 fiscalitate:: O sc realizeaza urmat.venituri si cheltuieli aferente trim 1 /2008 - venituri din vanzarea marfurilor........50.000 lei -venituri din ... (vezi toată discuția)
Acoperire pierdere an precedent ortansa.teodora ortansa.teodora Doresc sa recalculez impozitul pe profit la 30.09.2009.Pot sa scad la acest trimestru pierderea (cota parte) aferenta lui 2008? si pe urma sa inregistrez si sa ... (vezi toată discuția)
Constituire rezerva legala si inregistrare impozit pe profit danaflo danaflo Buna ziua. Am o nelamurire. Ce se intampla in contabilitate cand am pierdere contabila dar am profit fiscal. De ex: 31.12.2014 venituri 1000 ... (vezi toată discuția)