avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintarea unui copil minor tatalui dintr-o relatie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintarea unui copil minor tatalui dintr-o relatie de concubinaj

Ce sanse are tatal sa primeasca custodia copilului minor dintr-o relatie de concubinaj, mentionez ca el a lucrat pe toata perioada cresterii copilului, au locuit impreuna la bunici paterni, iar mama lucreaza de 2 luni de zile pe perioada determinata de 3 luni si acum ea a plecat cu copilul la o casa achizitionata de tatal matern dar e pe numele mamei? Copilul are 3 ani.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:07, 9 Decembrie 2014
Strict in baza celor relatate ..sansele tatalui sunt 0.
Atat mama, cat si tatal vor primi custodia copilului pentru ca noua lege asta prevede: exercitarea autoritatii parintesti in comun de catre ambii parinti. Diferenta se face in ceea ce priveste domiciliul copilului: avand in vedere varsta copilului, domiciliul va fi stabilit la mama. Tatal are obligatia sa contribuie la cresterea si educarea copilului, are dreptul de a avea relatii personale cu copilul.
Cine a ingrijit copilul pana acum?
Parintii au stat impreuna la bunici paterni, de la nasterea copilului, tatal a lucrat in tot acest timp, au fost luni cand a fost in concediu fara plata si au fost ajutati de bunici paterni cu cheltuielile de intretinere.Acum mama impreuna cu copilul au plecat la casa mamei cumparata de bunicul matern, in timp ce tatal este plecat in delegatie in strainatate.Tatal impreuna cu bunici paterni doresc custodia copilului, au sanse sa o obtina?
N-ati raspuns la intrebarea cea mai importanta: cine a ingrijit copilul? (nu cine a facut rost de bani ca sa aibe copilul din ce sa fie ingrijit)
cine ii da de mancare? cine ii schimba pampersul? cine il spala? cine il culca? cine sta cu el peste zi? merge la cresa? merge la gradinita? cine il duce? cine il aduce?
cine este persoana cu care copilul este cel mai familiar (dintre mama si tata, bunicii inca nu intra in discutie)?
Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2014
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi poate lua fostul sot copilul ? ralucarolly ralucarolly in urma divortului copilul in varsta de 5 ani a ramas la mine, el plateste pensie alimentara si are dreptul la legaruri personale cu minorul cu program ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa detin custodia in totalitate? caty06 caty06 Buna seara,am un baietel in varsta de 6 luni cu domiciliul la mine,insa am probleme cu tatal lui cu care am decis sa nu mergem impreuna pe mai departe deoarce ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme popescuelena77 popescuelena77 Sotia divorteaza de sotul ei.Impreuna au un copil de 9ani si 8 luni. Ei locuiesc impreuna la mama sotului.Apartamentul are 3 camere. Mama lucreaza in romania, ... (vezi toată discuția)