avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!- actiune in evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!- actiune in evacuare

As dori sa stiu daca fratele meu poate fi dat afara din casa(parintii mei sunt de acord)pentru ca de 10 ani ne terorizeaza?In luna mai s-a eliberat iarasi din penitenciar(este a 4-a oara) si de o luna este iadul pe pamant in casa noastra.Tin sa precizez ca se drogheaza(nu este dependent-pentru ca a stat fara droguri 5 luni fara sa ia),iar in momentul in care vrea si nu are bani incepe sa ne ameninte ca ne da foc la casa,ca ne omoara,si multe alte injurii si amenintari.El spuna ca politia nu are ce sa-i faca,si ca din casa nu avem dreptul sa-l damDeci,cum ma puteti ajuta sa rezolvam aceasta problema???
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:53, 8 Decembrie 2014
pe numele cui este casa? daca nu este si el unul dintre proprietari, il puteti da afara sau evacua prin instanta...dar sa=i puneti lucrurile la usa si sa-l incuiati pe afara este mult mai simplu si ieftin.
trebuie sa anuntati politia pentru amenintarile care vi le face. depuneti plangere, asta este, mediul lui este puscaria
Casa este pe numele ambilor parinti,ei sunt proprietarii.Fratele meu are 30 de ani
Se poate cere, in baza art.1033 si urm, c.proc.civ, evacuarea la judecatoria competenta.
Multumesc pentru ajutor!
Avokitten a scris:
dar sa=i puneti lucrurile la usa si sa-l incuiati pe afara este mult mai simplu si ieftin.


Nu stiu cat de ieftin e sa ai un dosar pentru tulburare de domiciliu, eu nu m-as lega la cap.
Pentru evacuare, daca aveti dovezi concrete, concludente despre cele ce aratati mai sus, martorti de pe scara, vanatai, un PV de la politie... faceti pe calea unui ordin de protectie evacuarea. E dezavantajos ca e temporar (maxim 6 uni), dar e avantajos ca e foarte rapid (puteti obtine hotararea si in cateva zile, doua saptamani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare fiu Naegu Alexandrina Naegu Alexandrina Fiul meu se droghează ,de 3 ani mi-a vândut tot din casa ,îmi fură banii ,e violent ,mă terorizează zilnic să-i dau bani de droguri ,nu muncește ,am ... (vezi toată discuția)
Frate toxicoman, fura din locuinta - se poate evacua ? eu_gen eu_gen Buna ziua , Ma numesc E. am 28 de ani si locuiesc in Bucuresti intr-un apartament impreuna cu mama si cu fratele meu Tatal meu a decedat cu 18 ani in urma ... (vezi toată discuția)
Evacure din locuinta doru anghel doru anghel Fiul meu de 28 de ani este dependent de heroina de vreo 10 ani si se poarta execrabil: ne ameninta, ne santajeaza, o hartuieste pe maica-sa. Ne ia toti ... (vezi toată discuția)