avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere Individuala sau SRL
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere Individuala sau SRL

buna ziua,

ce considerati mai adecvat pentru activitate de distributie din punct de vedere al raportarilor contabile lunare ???
Cel mai recent răspuns: Florian59 , utilizator 09:56, 13 Octombrie 2019
Intrprinderea individuala se deosebeste de SRL din multe alte puncte de vedere de vedere decat cea a declaratiilor fiscale.Dar daca va intereseaza strict aceasta problema ca intreprindere individuala aveti mai putine declaratii fiscale de intocmit
ma intereseaza daca contabilitatea mi-o pot tine singur ,..nu prea am bani pt. inceput !

va multumesc !
Eu nu pot sa apreciez daca puteti sau nu sa va tineti singur contabilitatea, dumneavoastra stiti ce cunostinte detineti ,-teoretic , conform legii ca II puteti sa o tineti singur,dar e nevoie sa va documentati foarte bine, prima declaratie trebuie deja depusa in ianuarie.
Daca optati pentru SRL aveti nevoie de contabil, cel mai tarziu de luna viitoare
am inteles doamna Diana ,..corect ceea ce spuneti dvs. !

in ceea ce priveste aceasta ordonanta de guvern , ce sa inteleg ca s-au simplificat multe ,..adica vom face raportari ca-n vest ??

[ link extern ]

sunt asa de insistent intrucat am avut un mic SRL si-mi aduc aminte ca in loc sa fac treaba,...adica distributie in domeniul auto ,...faceam mai multe hartii , raportari ,....de cateva ori pe luna ma duceam la finante cu declaratii ,........offfffffff era dezastru ca pierdere de timp !
Aceasta ordonanta se refera la bilant si contul de profit si pierderi care se intocmeste o singura data pe an , nu influenteaza declaratiile fiscale si nici modul de intocmire a contabilitatii, care stiti din experienta cum este.
In prezent declaratiile se transmit online nu e nevoie de prezenta la ghiseu, contabilii in general se folosesc de semnatura electronica.
Evidenta primara(acesta nu este contabilitate) o puteti face sub indrumarea unui contabil.

Alte discuții în legătură

Pfa, ii sau srl? Kilron Kilron Buna ziua, am cateva intrebari legate de freelancing. - Va trebui sa declar veniturile? - Daca da, atunci ce este mai benefic dintre PFA, II si SRL (prin ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma mihai69 mihai69 Buna ziua, as dori sa-mi deschid un mic mag numai cu vracuri(doar e criza)masline,cafea,condimente,faina,malai,zahar....numai ca nu stiu ce forma de ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala Adyonela Adyonela Buna ziua. Intentionez sa-mi deschid o Intreprindere Individuala. Eu ca administrator am voie sa-mi tin contabilitatea?! sau este necesar sa angajez ... (vezi toată discuția)