avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi-au instalat un panou publicitar langa geam! Ce pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi-au instalat un panou publicitar langa geam! Ce pot face impotriva ?

As dori sa stiu daca este legal sa amplasezi panouri publicitare pe peretii exteriori ai blocului, fara acordul direct al locatarului implicat. Locuiesc la et.9 al unui bloc de 10 etaje si fara a fi consultat, am constatat ca a venit o echipa care a batut carlige in peretele exterior al apartamentului meu, a tras carlige si a montat si o instalatie de iluminare care sa lumineze panoul. Acest panou este mare, este foarte aproape de geamul meu, iar bratul care sustine reflctorul care lumineaza panoul este iesit mult afara si imi obtureaza privelistea. As dori sa stiu daca este legal modul in care s-a procedat. Sintem 44 de familii in bloc, nu imi amintesc sa fi fost consultati din punctul asta de vedere, nu am participat la nici o negociere de pret, pur si simplu am pus fata in fata cu faptul implinit. Personal consider un abuz, consider ca trebuia sa fiu consultat, fiind direct implicat si chiar supunerea la vot ar fi trebuit sa fie facuta cu acordul unanim ai celor direct implicari, pentru ca cel care sta la parter, pe peretele opus, de ex. nu are nimic de pierdut. In alta ordine de idei, pe bloc exista pereti cu expunere mai buna, pe care nu s-au montat panouri. Lumina produsa de aceste reflectoare ma deranjeaza. Una peste alta, consider ca s-a intervenit abuziv. Doresc sa stiu ce pot face impotriva acestei actiuni si daca pot da in judecata asociatia. Personal, doresc demontarea acestor panouri de pe peretele meu, intrucat consider ca nimeni nu poate fi fortat sa faca reclama pe peretele care este comun cu apartamentul sau. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters13909 , utilizator 05:59, 18 Aprilie 2006
nu este legal, dar probabil ca s-a mers pe ideea ca nu-ti cunosti drepturile;
pentru acel panou, blocul ia niste bani, care ar trebui sa reduca niste cheltuieli ale locatarilor;
vorbeste cu administratorul, intreaba-l pe ce baza legala a pus panoul, un contract, ceva...
din pacate nu stiu la ce lege sa te trimit, incearca la legea asociatiilor de proprietari, poate gasesti acolo ceva
Este necesară autorizatie de la urbanism pt montarea panoului publicitar?????
Multumesc pentru raspuns. E cumva si banuiala mea, pentru ca presedintele nu a tinut nici o convocare, nici un anunt la avizier si numai m-a pus in fata faptului implinit. In plus el ia bani pentru ca da curent pentru iluminarea afisului. Pe langa curentul platit, firma ii mai da si bani pentru deranjul ca da curent. Dar pentru porcariile de tevi de pe peretele meu se fac ca ploua. Inca odata, merci.
Sper să Vă fie util:
O.G. nr. 85 / 2001 - privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, Art. 12 prevede:
" Modificările constructive si utilizarea în alte scopuri a unor părti sau elemente de constructie ale clădirii, cum ar fi: ANCORAREA DE RECLAME PE PERETI, suspendări de stâlp, pereti, scări interioare si altele asemenea, se vor putea face NUMAI PE BAZA HOTÃRÎRII ADUNÃRII GENERALE A PROPRIETARILOR DIRECT AFECTATI, si după caz, pe baza unui proiect tehnic întocmit de institutii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum si cu autorizatia pt executare de lucrări, eliberate în conditiile legii."
trebuie autorizatie de constructie pt reclama, care se elibereaza de primarie pe baza unui dosar f complex, care curpinde si acordul asociatiei de proprietari.

Alte discuții în legătură

Panou publicitar luminos inaltat in dreptul ferestrei mele mona15 mona15 buna ziua. as vrea sa stiu ce pot sa fac in cazul in care o firma privata (SRL) si-a pus un panou publicitar luminos pe zidul exterior al blocului in dreptul ... (vezi toată discuția)
In ce conditii stabileste asociatia cuantum onorariu avocat gambette gambette Asociatia de proprietari este chemata in judecata intr-un proces initiat de un proprietar.Este atributia .AG sa hotarasca daca se va recurge la asistenta ... (vezi toată discuția)