avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi-au instalat un panou publicitar langa geam! Ce pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi-au instalat un panou publicitar langa geam! Ce pot face impotriva ?

As dori sa stiu daca este legal sa amplasezi panouri publicitare pe peretii exteriori ai blocului, fara acordul direct al locatarului implicat. Locuiesc la et.9 al unui bloc de 10 etaje si fara a fi consultat, am constatat ca a venit o echipa care a batut carlige in peretele exterior al apartamentului meu, a tras carlige si a montat si o instalatie de iluminare care sa lumineze panoul. Acest panou este mare, este foarte aproape de geamul meu, iar bratul care sustine reflctorul care lumineaza panoul este iesit mult afara si imi obtureaza privelistea. As dori sa stiu daca este legal modul in care s-a procedat. Sintem 44 de familii in bloc, nu imi amintesc sa fi fost consultati din punctul asta de vedere, nu am participat la nici o negociere de pret, pur si simplu am pus fata in fata cu faptul implinit. Personal consider un abuz, consider ca trebuia sa fiu consultat, fiind direct implicat si chiar supunerea la vot ar fi trebuit sa fie facuta cu acordul unanim ai celor direct implicari, pentru ca cel care sta la parter, pe peretele opus, de ex. nu are nimic de pierdut. In alta ordine de idei, pe bloc exista pereti cu expunere mai buna, pe care nu s-au montat panouri. Lumina produsa de aceste reflectoare ma deranjeaza. Una peste alta, consider ca s-a intervenit abuziv. Doresc sa stiu ce pot face impotriva acestei actiuni si daca pot da in judecata asociatia. Personal, doresc demontarea acestor panouri de pe peretele meu, intrucat consider ca nimeni nu poate fi fortat sa faca reclama pe peretele care este comun cu apartamentul sau. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters13909 , utilizator 05:59, 18 Aprilie 2006
Uite si eu trec acum in anul 2. E adevarat ca la inceput faci numai generalitati. Eu m-am informat pe cat se poate din tot, am discutat, am auzit, am citit contracte de asistenta jur si altele, am mai citit forumurile, am mai intrebat si.... asa... catinel prinzi cate ceva. Eu cred ca ai o vointa mare, mobilul dreptatii e la fel de puternic, ai si o experienta iin drept de 2 ani, ii mai cunosti pe cei de pe avocatura.com, mai pui si cate o intrebare aici; se poate; nimic nu e imposibil si oricum admin ala trebuie sa plateasca pentru atitudinea de semidemiurg insolent. stii... unii se cred stat in stat. pai oameni de asemenea joasa speta care-si cultiva meschinaria din furnizat electricitate catre panouri publicitare trebuie sa se trezeasca odata la realitate. Multa Bafta.
Multumesc pentru incurajari. Judecator cu cap da, dar sper sa gasesc un judecator cu cap.
Functia "citeaza din mesaj" se pare ca nu functioneaza. Asa ca sper sa fiu inteles de catre cei carora le raspund. Catre juri0203:

Multumesc pentru aprecieri. Vointa am, mobilul dreptatii e acolo, dar sperante, la cat am mai fost eu nedreptatit prin viata, nu prea sint mari, dar in continuare, sper ca macar odata sa castig si eu, in numele adevarului. Experienta mea de 2 ani in drept e practic nula, din moment ce si pun intrebari de novice in domeniu, dar cum spuneai, atata timp cat simt ca adevarul e de partea mea, nu voi dori sa ma las calcalt in picioare. Am spus si ma repet, asociatia nu e la prima magarie de acest gen, dar acum au intrecut de tot masura. Am mai postat si pe alte forumuri si am inteles ca am de partea mea OG 85/2001, art 11 si 12, HG 400 /2003, art. 18 si 35 si Art. 998-999 din Codul Civil privind raspunderea delictuala. Mi s-a sugerat sa fac plangere la Primarie, Serviciul Disciplina in constructii si la Serv Coordonare si control Asociatii de proprietari. O sa vad ce iasa. Deocamdata am fost la FALT, unde am iesit mai insultat de acolo, in urma unei discutii purtate cu presedintele, olaru, si o inregistrare telefonica la primarie. Trebuie sa ma duc si personal. La fel mi s-a spus sa trimit o scrisoare prin executor judecatoresc la asociatie.

Multumesc tutor pentru timpul si efortul depus in a-mi raspunde.
As dori sa stiu si eu ceva legat de acesta problema. As dori sa-mi amplasez un banner publicitar pe balconul apartamentului proprietate personala fara a mai cere acordul asociatiei de proprietari.
Se poate acest lucru?
Nu puteti. Fatada blocului ,inclusiv a balconului d-vstra , este proprietatea blocului (a tuturor locatarilor). In caz de reparatia fatadei asoc.plateste . Sunt multe situatii cand s-a pus un bener cu solicitari individuale ale propr.(vand....., inchiriez.....) dar nu sunt legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Panou publicitar luminos inaltat in dreptul ferestrei mele mona15 mona15 buna ziua. as vrea sa stiu ce pot sa fac in cazul in care o firma privata (SRL) si-a pus un panou publicitar luminos pe zidul exterior al blocului in dreptul ... (vezi toată discuția)
In ce conditii stabileste asociatia cuantum onorariu avocat gambette gambette Asociatia de proprietari este chemata in judecata intr-un proces initiat de un proprietar.Este atributia .AG sa hotarasca daca se va recurge la asistenta ... (vezi toată discuția)
Panou notarial montat fara acordul meu ca proprietar MargaD MargaD Buna ziua. Am si eu nevoie de niste sfaturi referitor la cazul in care am montat illegal de balcon un panou firma luminoasa - fara acordul meu scris. Acum un ... (vezi toată discuția)