avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martor citat intr-un proces civil- neprezentare/amenda?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Martor citat intr-un proces civil- neprezentare/amenda?

As dori sa va întreb daca un martor citat prin adresa facuta de catre tribunal este amendat daca nu se prezinta într-un proces civil.
Cel mai recent răspuns: Andrey.daniela33@gmail.com , utilizator 10:23, 23 Noiembrie 2017
Da, martorul legal citat poate fi amendat cu o amenda judiciara cuprinsa intre 50 si 700 de lei.
Art. 187 n.cod de procedura civila
Încălcarea obligaţiilor privind desfăşurarea procesului. Sancţiuni
(1) Dacă legea nu prevede altfel, instanţa, potrivit dispoziţiilor prezentului articol, va putea sancţiona următoarele fapte săvârşite în legătură cu procesul, astfel:
......................................................
2. cu amendă judiciară de la 50 lei la 700 lei:
a) neprezentarea martorului legal citat sau refuzul acestuia de a depune mărturie când este prezent în instanţă, în afară de cazul în care acesta este minor;
Multumesc foarte mult.
Buna ziua am o intrebare ...o fata ma bagat martora intr-un proces cu parinti ei ,eu nu stiu mai nimic despre ea si ma chemat judecatoare martora dar nu am primit nici o citatie,fata este de etnie roma eu nu ,si nu vreau sa ma prezint la proces...ce se intampla daca nu ma prezint??
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
Andrey.daniela33@gmail.com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor proces Nonamenonumber Nonamenonumber Ce se intampla cu cineva care primeste citatie ca martor intr-un proces si nu se prezinta la Tribunal? (vezi toată discuția)
Martor în dosar civil. este obligatorie prezența mea, sau pot să nu mă prezint la instanță? Kalaf Kalaf Am fost chimat ca Martor intr un dosar civil \"costodia unui copil\". Este obligatorie prezenta mea, pot sa nu ma prezint la instanta? (vezi toată discuția)
Bună seara,am nevoie de un răspuns în următoarea problema:lucrez ... Asena1 Asena1 Bună seara,am nevoie de un răspuns în următoarea problema:lucrez la o familie care au divorțat prin notariat,au un copil au semnat o convenție prin care ... (vezi toată discuția)