In cursul acestui an tatal meu mi-a donat o suprafata de teren (1 ar), aceasta donatie fiind consimtita printr-un act, acesta fiind semnat de ambele parti cat si de 2 martori. Aceasta donatie mi-a fost necesara pentru a devenii membru in cadru Composesoratului pe raza caruia ne aflam. Ei bine cei din conducerea Composesoratului de cca. 3 luni nu doresc sa ia in considerare aceasta donatie. Ce pasi trebuie sa fac pentru ai 'öbliga" sa imi recunoasca si mie dreptul de membru /proprietar ?
Legea(Codul civil) prevede obligativitatea incheierii contractului de donatie in forma autentica(la notar): ”Art. 1.011. - (1) Donaţia se încheie prin înscris autentic, sub sancţiunea nulităţii absolute.” Acesta este motivul pentru care actul sub semnatura privata nu este recunoscut. Trebuie sa va prezentati la notar si sa incheiati acolo actul.
Multumesc.
Ideea ii ca in cadrul acestui Composesorat, pana la mine nu s-au folosit niciodata acte donatie legalizate la vre-un notar, si exista o sumedenie. Cei din conducerea Composesoratului (cu toate ca si ei au acte de donatie exact ca si mine), efectiv nu ma doresc ca si membru, intrucat se produc niste nereguli majore pe partea financiara, iar eu nu sunt genul de om care tolerez aceasta.
Va multumesc inca odata
Donatie in bani
ady09
Daca parintii mei imi doneaza o suma de bani ,aceasta este impozabila sau nu.Donatia terbie facuta obligatoriu notarial sau sunt si alte cai?
Multumesc (vezi toată discuția)