avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... insulte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

insulte

Am fost informat de vanzatoarea de la firma pe care o administrez ca a sunat ex-soacra mea care a spus despre mine tot felul de lucruri jignitoare,insultatoare cu privire la persoana mea.Ea este bunica copilului meu in varsta de trei ani de care are grija in timpul zilei,copilul avand stablit domiciliul la adresa ei impreuna cu mama copilului iar noi (parintii) am semnat un acord de mediere pentru custodie comuna.Copilul,de cate ori pleaca de la mine spune "tati,nu vleau la mamaie ".As vrea sa stiu daca o pot ataca in justitie pentru ceea ce a spus despre mine si daca ma pot ajuta de acest lucru pentru a dovedi ca nu este o persoana compatibila pentru a-i fi incredintat un copil deoarece il poate influenta negativ cu privire la tatal lui.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2014
calomniat, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 10:42, 9 Decembrie 2014
Calomnia si insulta nu mai sunt prevazute ca infractiuni in actualul cod penal,chiar daca formulati o actiune civila solicitand daune morale,in ipoteza in care castigati hotararea pronuntata nu are nici o relevanta pt a obtine autoritate parinteasca exclusiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Injurii, calomnia dealess dealess Buna ziua. Intrebarea mea este daca se poate intenta actiune civila fostei mele sotii pt injurii recente in baza unor mesaje primite pe telefon pt expresii de ... (vezi toată discuția)
Sigur insulta si calomnia vor fi reintroduse in codul penal? CYBORG CYBORG Buna ziua! Acum cateva luni citeam ca insulta si calomnia vor fi reintroduse in noul Cod Penal,deoarece asa a decis Curtea Contitutionala(si bine a ... (vezi toată discuția)
Program de vizita cu luare de la domiciliu, copilul se opune... ararin ararin Buna seara Va rog sa ma ajutati cu o informatie: ce se poate face in cazul in care copilul reactioneaza \'negativ\' atunci cand tatal vine sa-l ia pe durata ... (vezi toată discuția)