avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal va vrea custodia- o poate obtine?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal va vrea custodia- o poate obtine?

Buna ziua,
dupa o casatorie de aproximativ 4 ani jumatate, suntem foarte aproape de punctul de a divorta. Vina este a amandurora, insa din punctul meu de vedere, sotul s-a schimbat extrem de mult in ultimele 6 luni si nu pot continua in acest mod. A devenit foarte nervos si abuziv -verbal, emotional-, are crize de nervi in mod periodic, desi in public este o persoana exceptionala, ma jigneste, inclusiv de fata cu copilul nostru de 3 ani, imi da de inteles ca nu e de acord cu prieteniile mele (putine, care au mai ramas) si ca nu doreste sa primesc vizite acasa, -pe scurt, viata alaturi de el, mai ales in conditiile in care un copil este martor, este imposibila.
Am incercat sa gasesc o cale de comunicare sau o solutie, insa dupa 6 luni ma declar invinsa.

Acum intrebarea si grija mea cea mai mare:
- poate obtine custodia copilului nostru?
De fapt, acesta este singurul argument si singura amenintare pe care o aduce in discutie atunci cand ii spun ca ar fi mai bine pt toata lumea sa divortam.
Imi reproseaza ca nu am lucrat de cand am nascut copilul (desi inainte ma intretineam singura, am studii superioare si chiar din momentul nasterii pana acum eu figurez cu carte de munca in firma pe care o detine--nu stiu cat ma ajuta acest lucru)...
In momentul acesta cand vad ca o rezolvare pe cale amiabila nu este posibila, incerc sa ma gandesc la lucrurile care pot discredita o mama intr-un asemenea proces; nu am vicii, am avut grija de copil din prima zi pana acum, eu o hranesc, eu o culc, eu ii stiu toate tabieturile, etc...

Are vreo importanta in cazul procesului faptul ca el mai are un copil dintr-o relatie fara casatorie -in urma cu aprox 10 ani- copil pe care nu il viziteaza, caruia nu ii plateste pensie alimentare si de care nu mai stie nimic de 3-4 ani? Are vreo importanta faptul ca el are inca un divort la activ?

Cum as putea solicita o evaluare psihologica a lui? Am dreptul? Pentru ca am impresia, confirmata si de cativa prieteni apropiati, ca problemele la el au devenit de natura psihica...

Parintii mei ma sustin si sunt dispusi sa ne ofere mie si copilului tot ce avem nevoie pana imi voi gasi si eu un job, lucru pe care l-am amanat pana acum ca urmare a hotararii comune luate de mine si de sot...

Ma intereseaza foarte putin partajul lcururilor, pensia alimentare sau alte aspecte materiale; ce conteaza este custodia copilului...

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:12, 3 Iunie 2009
Rudele pana la gradul al treilea , cu exceptia descendentilor , pot fi audiate in cadrul procesului de divort, asa incat si depozitia mamei dumneavoastra poate fi apreciata de catre instanta de judecata.
Si alte persoane pot avea o declaratie de martor in favoarea dumneavoastra (prieteni , vecini, cunostinte)In caz de nevoie , se poate dispune chiar o expertiza psihiatrica.

Va rog sa nu mai postati mesaje consecutive, utilizati butonul edit .Acest fapt e contrar regulamentului .Multumesc pentru intelegere.

In proces plecati cu prima sansa.
Ar fi bine sa va angajati avocat daca ziceti ca se pot exercita influente.
E foarte greu sa castige el, dar daca va aparati bine nu prea are sanse sa obtina incredintarea minorului cu toate influentele de care ar putea uza.
Chiar daca ar castiga in prima instanta puteti castiga ulterior daca aveti dreptate.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie fetita chico_malo chico_malo buna ziua.sotia mea a introdus divortul.avem on comun o fetita de 2 ani.si ambii dorim custodia.eu nu voi putea sa stau cu ea dar parintii mei sunt dispusi sa ... (vezi toată discuția)
Custodie copil nicol-dd nicol-dd Prietena mea locuieste de 11 ani cu un barbat cu care nu are acte de casatorie dar au impreuna un copil de 9 ani. Locuiesc in imobilul parintilor barbatului. ... (vezi toată discuția)
Sanse de a castiga custodia unui minor in caz de divort gabitzzu gabitzzu as avea si eu o intrebare daca nu este nu este cu suparare.eu si sotul meu avem o fetita de 1 an si 9 luni, datorita situatiei in care ma aflu eu si copilul ... (vezi toată discuția)