avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impiedicarea fostului sot de a intra in casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impiedicarea fostului sot de a intra in casa

Buna ziua!
Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt in partaj, fostul sot s-a mutat cu actuala sotie, eu am ramas in locuinta pe care am cumparat-o in timpul casatoriei. La aceasta locuinta eu platesc ratele si stau in ea impreuna cu copilul minor.
Astazi am aflat ca trebuie sa ma duc la politie sa dau declaratie pentru faptul ca nu i-am dat si fostului sot o cheie de la locuinta comuna.
Ce pot sa scriu in acea declaratie ca sa nu fiu acuzata degeaba? Eu nu ii pot da cheie fostului sot pentru ca si asa mi-a luat o groaza de lucruri din casa. In afara de acest lucru, nu risc sa ma trezesc noaptea cu el. Nu sta politia sa ma pazeasca, noaptea pe mine.
El a declarat alt domiciliu intr-un proces de stabilire domiciliu minor. Ma pot folosi de acest lucru?
Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: mioara2012 , utilizator 17:45, 19 Decembrie 2014
Doamna, nu sunt specialista in drept penal si nu cunosc temeiul de drept al plangerii formulate de fostul sot, insa consider ca puteti invoca faptul ca el a renuntat de buna voie de dreptul de folosinta al apartamentului, mutandu-se la alta adresa.
Pe cale de consecinta, detinerea unei chei de la apartament nu-si gaseste justificarea,, cu atat mai mult cu cat nici nu I-ar intari dreptul de proprietate (pe care nu I-l contestati, de vreme ce sunteti in partaj, orice solutie fiind posibila). asa cum nu si-ar permite - in cazul in care apartamentul ar fi inchiriat unui strain - sa intre peste el oricand si fara notificare prealabila si numai in cazuri justificate - nici dvs. nu puteti fi deranjata, acum fiind o straina ptr el.Deci, locuinta nu mai este "comuna", este doar a dvs; imobilul fiind o proprietate comuna aflata in partaj. Subliniati diferenta dintre LOCUINTA si IMOBIL. Daca ar fi fost vorba de un depozit sau o casa de vacanta, ar fi fost altceva. Puteati avea amandoi chei. Dar este locuinta dvs. ca persoana care nu mai este casatorita cu x.Deci, ceea ce solicita este un abuz.
In cel mai rau caz, oferiti-va sa-i achitati chirie ptr.dvs. si COPIL ptr. partea lui de apartament, Daca are bun simt, va da inapoi
Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2014
edina, utilizator
Multumesc frumos!
Imi puteti spune, va rog si ce art. de lege as putea sa invoc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea abuziva a yalei intr-un imobil bun comun cu fostul sot lacramioaravasuianu lacramioaravasuianu Am divortat de curand si nu am facut partaj . Avem 2 locuinte ,un apartament la bloc si o casa care ca valoare este de 5 ori mai mare. Locuinta din buletin la ... (vezi toată discuția)
Bunuri nepartajate in urma divortului danutza2000 danutza2000 Am fost casatorit din anul 1989 pana in 2008, in urma divortului fosta sotie a ramas in locuinta comuna impreuna cu fiul, la momentul divortului avand 18 ani. ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)