avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemat in judecata, nu am depus intampinare, ce am de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemat in judecata, nu am depus intampinare, ce am de facut?

Un verisor m-a chemat in niudecata pentru pretentii drept de folosinta . Nu am depus intimpinare , nuam bani pt avocat si nu am avut nici pentru intimpinare macar . Varul are martori si documente . adevarul este ca mama nu i-a dat voie in curte , gradina si in casa . ma mai pot apara ? ce mai pot face ?
Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2014
ContSters338581, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters338581 , utilizator 11:01, 10 Decembrie 2014
Cine este proprietar, mama d-voastra si cu varul? De fapt cati proprietari sunt? Banuiesc ca e vorba despre mostenirea dupa un bunic si/sau bunica de-a d-voastra.
Ati avut primul termen?
nu am avut termen . eu cu mama suntem mopstenitori el a cumparat de la alti verisori are act de vinzare cumparare pe alte parti eu cu mama avem 1/3 el are restul . mama nu i a dat voie sa intre aia e . eu i-am tot spus dar asa a vrut . are martori niste vecini si niste recalamatii facute la militie anul trecut . cred ca nu este bine pentru noi . a cerut 400 milioane vechi pe trei ani a platit taxa de timbru . are 4000mp de teren si cam 5 camere i-ar reveni . ce parere aveti ? ii da banii ?? de unde sa platim noi ?am termen pe 11 luna asta primul termen . nu am bani pentru avocat si nici nu am sa am . macar spuneti-mi daca ii da bani ca despagubiri macar sa ma pregatesc intr-un fel . ii da ceva ???
Stimate domn/doamna, va primi exact cat cere!
Daca d-voastra nu va prezentati si chiar daca v-ati prezenta, fara un aparator n-aveti nicio sansa. Nu vreau sa va jignesc, dar din ce spuneti habar n-aveti de ceea ce va asteapta.
Va voi expune cel mai sumbru scenariu, dar foarte posibil de realizat.
Va castiga si instanta ii va da despagubirile pe care le cere. La aceste despagubiri se vor adauga onorarii expert/experti, onorariu avocat, taxe, etc.
Daca d-voastra nu veti avea cum sa platiti aceste sume prin buna invoiala, se va adresa unui executor judecatoresc. Onorariul executorilor judecatoresti nu poate fi estimat, dar nu-i deloc mic.
Daca tot nu veti plati va va scoate la vanzare bunurile, poprire pe conturi, pe pensii, pe salarii, pe...
Mergeti si intelegeti-va ca neamurile. Dar fiti ghiocel, sunteti la mana varului.
Si mamei multumiti-i pt. binele pe care vi l-a facut, asa, sa va tina minte!
vai de capul nostru . dar am inteles ca daca nu am depus nenorocita aia de intimpinare oricum avocatul nu prea ace ce face . asa este ? am ceva sanse daca angajez ?? pai 400 de milioane ???? de unde o fi scos asta ? am incercat sa vorbesc cu el si tot la mama m-a trimis ca cica ea este de voina . ce as i fac ?? pot s o omor ? nu pot e mama asa proasta cum e . deci cu un avocat mai m sansa faca intipinarea aia ??adica spuneti deschis sincer ca aia e acum
Va dau un exemplu cum a obtinut suma asta, un exemplu bazat pe o intamplare reala, o speta foarte asemanatoare cu a d-voastra.
Invatat de cineva (de avocat, ca de aia il plateste!), a estimat cat ar obtine in trei ani daca ar fi cultivat morcovi pe terenul pe care l-ati impiedicat sa-l foloseasca.
Nu radeti, cultura de morcovi este (sau era) una din cele mai rentabile culturi.
Consultati un avocat, chiar doi sau trei, depinde si cum stati cu banii si veti vedea ce va sfatuieste fiecare si ce onorariu pretinde fiecare.
N-are rost sa ne ascundem, in Romania pt. a avea castig de cauza intr-un proces e bine sa ai bani. Nu e obligatoriu, dar te ajuta tare mult!
P.S. Eu n-am zis sa o omorati pe mama! Dar daca ziceti ca-i proasta duceti-o si faceti-i un consult de specialitate si poate obtineti un act din care sa reiasa ca este lipsita de discernamant. Aceste persoane nu raspund pt. faptele lor.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Decembrie 2014
DlGoe, utilizator

Alte discuții în legătură

Doamna in varsta inselata de avocata DianaStefani DianaStefani Buna ziua, O anumita avocata din Bucuresti a perceput un onorariu exagerat mamei mele (destul de in varsta) spunand ca va cerceta dosarul in ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj-recuperarea onorariului ContSters325089 ContSters325089 Buna seara! Am angajat avocat ptr divort-partaj.divortul s a terminat,onorariul platit ptr ambele.Ptr partaj separat..nu mi a taiat chitanta.Avocata mi a spus ... (vezi toată discuția)
Mostenire irinacornelia irinacornelia buna ziua ! am nevoie de un raspuns de la dvs,va rog mult.Bunica mea a decedat acum 6 ani.A avut 2 copii,unul nerecunoscut si trecut pe numele ei de fata* si ... (vezi toată discuția)