avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am 20 de ani si am lasat gravida o minora de 14 ani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am 20 de ani si am lasat gravida o minora de 14 ani

am 20 de anii am lasat gravida o minora de 14 ani parinti stiu nu au nimik impotriva nostra ai mei nici ai iei fata ieste mutata la mine ce pot pati pot face puscarie daca parinti si fata nu dau decraratie impotriva mea {pot trece copilu pe mine? si ce pot pati? va rog ajutatima nu stiu ce sa fac????:( #-o
Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2014
bossssssss, utilizator
Daca se face plangere penala va puteti casatori cu minora si scapati de raspunderea penala.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca se face plangere penala va puteti casatori cu minora si scapati de raspunderea penala.


Dacă se face plangere penala, nu cred că părinţii persoanei minore vor încuviinţa căsătoria. Mai mult decât atât, minora trebuie să împlinească vârsta de 16 ani pentru a se putea căsători pentru motive temeinice.

Să presupunem că părinţii minorei nu ar fi de acord, sunt de părere că instanţa de tutela nu se va pronunţa contrar voinţei acestora în cursul urmăririi penale a majorului, cu toate că noul-născut e un motiv temeinic pentru a încheia căsătoria. Dumneavoastră ce părere aveţi?

Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
cali93, utilizator
Ancheta poate dura mult timp si minora sa implineasca varsta care sa nu maindea bataie de cap.

Daca minora naste este absurd sa nu durezeze mult ancheta.
Dupa parerea mea avocatul poate bloca ancheta penala daca se straduie foarte tare pana sa se nasca minorul.
Apoi...sa ajunga la inchisoare tatal copilului ar fi nefiresc dupa logica mea...

Ar trebuinstiutvdaca minora naste un fat sanatos in primul rand.
Varsta pentru conceptie poate fi sficienta daca pe vremuri pe la 15 ani fetele nasteau...

Eu cred ca se poate casatori la 15 ani.
Asa era legea veche.
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu cred ca se poate casatori la 15 ani.
Asa era legea veche.


In mod normal căsătoria se poate încheia dacă viitorii soţi au împlinit vârsta de 18 ani. Doar daca exista motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul.
în practica judiciară au fost apreciate ca motive temeinice starea de graviditate a femei sau nasterea unui copil.
Sancţiunea încheierii căsătoriei de un minor care nu a împlinit 16 ani este nulitatea absolută a căsătoriei(art. 294 alin. (1) C.C.) nulitate care însă poate fi acoperită dacă până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de constatare a nulităţii, ambii soţi au împlinit vârsta de 18 ani sau dacă soţia a rămas însărcinată ori a născut un copil.
ART. 272
Vârsta matrimonială
(1) Căsătoria se poate încheia dacă viitorii soţi au împlinit vârsta de 18 ani.
(2) Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul. În cazul în care unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe, având în vedere interesul superior al copilului.
(3) Dacă unul dintre părinţi este decedat sau se află în imposibilitate de a-şi manifesta voinţa, încuviinţarea celuilalt părinte este suficientă.
(4) De asemenea, în condiţiile art. 398, este suficientă încuviinţarea părintelui care exercită autoritatea părintească.
(5) Dacă nu există nici părinţi, nici tutore care să poată încuviinţa căsătoria, este necesară încuviinţarea persoanei sau a autorităţii care a fost abilitată să exercite drepturile părinteşti.

ART. 294
Lipsa vârstei matrimoniale
(1) Căsătoria încheiată de minorul care nu a împlinit vârsta de 16 ani este lovită de nulitate absolută.
(2) Cu toate acestea, nulitatea căsătoriei se acoperă dacă, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti, ambii soţi au împlinit vârsta de 18 ani sau dacă soţia a născut ori a rămas însărcinată.




Sunt total de acord cu cele scrise de u.b.i.k..si respect viziunea clara si concisa a dlui.avocat Razvan Patrascu.
Tinere, nu te supara, esti vinovat si asa cum ai stiut sa faci sex cu o ..fetita , asa trebuie sa stii ca poti da socoteala.
Mi-e groaza de faptul ca parintii fetei "sunt de acord" si ca fata s-a mutat la tine. Nu-mi vine sa cred ce fel de parinti accepta asa ceva pt. fiica lor de 14 ani
.E de neimaginat ca in anul 2014 , chiar si in Romania se mai poate distruge viata unei fete printr-o sarcina nedorita. Practic , isi inchide viata. Si tu la fel.
Daca sarcina nu este prea inaintata , cel mai bun lucru ar fi un avort (e un pacat mai mare sa nasti un copil in aceasta situatie) si apoi sa vedeti ce veti face mai departe , ideal ar fi ca fata respectiva sa faca consiliere psihologica si sa-si canalizeze atentia spre scoala, macar spre liceu si o meserie. Nici tie nu ti-ar strica asta.
Problema ta nu e cum sa scapi de raspundere acum, ci cum iti vei asuma raspunderea unui copil pt. toata viata ??

Alte discuții în legătură

Relație cu minora Vio483 Vio483 Salut , am o relație cu o fată de 15 ani care urmează să facă 16 ani in februarie , eu am 20 de ani. Părinții ei nu sunt de acord cu relația noastră, ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? Necunoscut030720 Necunoscut030720 Bună!Am 15 ani și iubitul meu are 22 de ani , și aș dorii să știu dacă mă pot căsători la 15 ani cu el,mama este deacord (defapt ar vrea sa scape de ... (vezi toată discuția)
Minora insarcinata alexandrapopovixar alexandrapopovixar Buna ziua, am o prietena in varsta de 14 ani si este insarcinata. Ea locuieste cu tatal copilului si se inteleg de minune, ba chiar cand ea va inplini varsta ... (vezi toată discuția)