avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului

Buna ziua, daca m-am angajat la 2 luni dupa nasterea copilului pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului(tin sa mentionez ca am lucrat si inainte de nasterea copilului, dar doar 6 luni si deasemenea nici mama nu a lucrat si nu lucreaza nici in prezent?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:05, 10 Decembrie 2014
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (elev sau studnt la zi, somaj indemnizat, concedii medicale etc.).

2. Spuneti data nasterii copilului si ce statut ati avut in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

3. Daca nu veti putea beneficia de indemnziatie pentru CCC veti beneficia doar de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului a1exandra87 a1exandra87 Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu niste informatii. Am lucrat 5 luni(din 1aprilie 2013- 1septembrie 2013) acum cateva zile am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil nykoleta2106 nykoleta2106 Buna ziua, momentan sunt angajata,dar si studenta la zi.as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere copil in cazul in care as ramane fara ... (vezi toată discuția)
Viitoare mamica fara venituri CreativeTech CreativeTech Suntem un cuplu tanar iar viitoarea sotie a lucrat in strainatate si nu a inregistrat venituri in tara care sa fie impozitate iar acum am aflat ca este ... (vezi toată discuția)