avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Legalitatea montarii coloanei de apa separata pe holul ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Legalitatea montarii coloanei de apa separata pe holul casei scarii la un bloc S+P+4

Suntem mai multi proprietari, in nr de 16, intr-un bloc S+P+4 care nu au asociatie de proprietari. Multe apartamente sunt goale, circa 8, deoarece proprietarii sunt plecati in strainatate, iar in unele stau chiriasi.
Un proprietar de la etajul 4 a perforat toate planseele etajelor, langa peretele meu exterior din casa scarii, langa cablurile RDS, afectand rezistenta blocului, fara sa ne aduca la cunostinta, ca sa-si monteze o coloana de apa separat de cea comuna trasa din bransamentul blocului dupa apometrul comun. Ar fi putut sa faca modernizarea statiei de hidrofor, dar printr-o reparatie a infundat o teava.Dansul doreste sa faca o sedinta prin care sa obtina prin vot de majoritate simpla montarea conductei. Este legala montarea acestei conducte? Prin inspectia de stat in constructii se poate anula aceasta montare?

Astept raspuns. Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:26, 10 Decembrie 2014
doreste sa faca o sedinta prin care sa obtina prin vot de majoritate simpla montarea conducte

Daca la nivelul imobilului nu exista infiintata entitate juridica=asociatie de proprietari,
interesul pentru obtinere votul proprietarilor nu are valoare
Sesizati oficial inspectoratul de stat in constructii,care daca se constata inexistenta proiect tehnic,autorizatie de constructie,certificat de urbanism ,va dispune sanctiune si concomitent obligatia readucerii spatiului la forma anterioara interventiei neautorizate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransament apa rece din coloana blocului(dupa apometru apa nova) abrassu abrassu Buna ziua Locuiesc intr-un bloc tip vila,pe scara sunt 11 apartamente cu al meu,de ceva vreme numai am presiune la apa rece,sunt singurul cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Asociatia & provider de cablu tv, internet, telefonie ContSters140065 ContSters140065 Buna ziua! Am o intrebare. 1. La cine pot sa ma adresez pentru a intra in posesia contractului incheiat dintre asociatie si RDS/RCS, deoarece acestia ... (vezi toată discuția)
Bună seara. doresc sa îmi bransez boxa la apa din teava comuna ... Ionut⅔ Ionut⅔ Bună seara. Doresc sa îmi bransez boxa la apa din teava comuna a blocului , dar proprietari din bloc nu sunt deacord . Ce este de făcut în situația ... (vezi toată discuția)