avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren instrainat cu procura notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren instrainat cu procura notariala

Mama mea care are 70 ani a instrainat un teren doar in baza unei procuri notariale,urmand ca cel care a cumparat sa faca cadastrul si in final actul de vanzare cumparare.
Au trecut 2 ani de atunci si cumparatorul tergiverseaza incheierea contractului de vanzare cumparare,in lipsa caruia mama mea nu poate beneficia de renta viagera.
Ce posibilitate de urgentare a acestei actiuni as avea.


Cu multumiri,
V Burceanu
Depuneti in instanta o actiune in constatare prin care solicitati ca instanta sa constate, in baza probelor pe care le veti depune la dosar, vanzarea efectuata, urmand ca hotararea instantei sa tine loc de act de vanzare cumparare.
Atentie : pe langa procura respectiva veti mai avea nevoie si de alte documente ( inscrisuri chiar si sub semnatura privata ) cu care sa faceti dovada vanzarii.
Succes.
Terenul nu putea fi instrainat cu procura. Mama dumneavoastra l-a imputernicit pe respectivul sa faca demersurile necesare pentru a intabula proprietatea si pentru a semna contractul de vanzare-cumparare.
In orice moment, mama dumneavoastra, daca doreste, poate revoca respectiva procura.
Si, in orice caz, pana se va realiza vanzarea, mama dumneavoastra este proprietarul terenului.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
Notar Public Natasa Laura Cucu, Notar
depinde si ce scrie in procura.daca l-a imputernicit pe respectiv sa vanda unei anumite persoane,ar fi trebuit sa fie incheiat un antecontract.Daca procura se poate interpreta si ca un antecontract de vanzare cumparare, in sensul ca se face vorbire si despre pretul primit,atunci va puteti adresa instantei pentru o actiune in pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act aiutentic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare care tine loc de act de vanzare-cumparare niculaucarmen niculaucarmen printr-o procura incheiata in luna martie 2008 sunt imputernicit sa vand dreptul de proprietate a unui teren. In aceeasi procura este mentionat si faptul ca ... (vezi toată discuția)
Antecontract v-c sau procura? ce conteaza? ionescu_paula ionescu_paula Buna ziua, Va rog, am mare nevoie de sprijinul Dvs. Este vorba de un antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren, pe care l-am semnat in calitate de ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate afrigioi afrigioi Socrul meu a cumparat in 1998 un teren de 5000 mp. proprietarul i-a dat actul de proprietate in original, un act de vanzare cumparare de mana - semnat si de ... (vezi toată discuția)