avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua!
Speta mea e urmatoare:
In luna mai 2014 am deschis un dosar de executare silta, eu fiind creditor intr-un dosar de pretentii pe care l-am castigat (s-au virat niste bani pentru mine in contul unei persoane care avea procura sa incaseze banii in numele meu si ulterior persoana a refuzat sa imi mai dea banii). Am platit avansul de executare cerut de executor, iar in urma executarii debitorului a reiesit ca singurele bunuri pe care le are sunt venituri din pensie ( toate bunurile pe care le detinea de fapt le-a trecut pe numele altor membri ai familiei). A fost pusa poprirea pe pensie, executorul mi-a virat cateva luni1/3 din veniturile debitorului, dar acuma nu mai vrea sa imi vireze pe motivul ca trebuie sa isi incaseze el cheltuielile de executare. Eu nu am semnat cu el nici un fel de contract care sa prevada asa ceva si nu stiu nici cuantumul acestora. Intrebarea mea este ce pot face? Adica dupa ce ca am fost furata, m-am judecat trei ani pentru banii care mi se cuvin, imi primesc banii in rate lunare, acuma tot eu sa suport aceste cheltuieli????!!! Sa nu mai spun ca avand in vedere varsta inaintata a debitorului nu stiu cat din suma datorata voi incasa! Mentionez ca in luna iunie 2014 am fost cu executorul la debitor acasa pentru a-i executa bunurile mobile din locuinta, dar fiind amenintat cu cutitul de catre debitor a renuntat la acest mod de executare
Cel mai recent răspuns: Luckylove , utilizator 15:04, 11 Decembrie 2014
Codul civil prevede ordinea in care se sting obligatiile de catre debitor, iar art. 1509 alin. (2) prevede: ”În toate cazurile, plata se va imputa mai întâi asupra cheltuielilor de judecată şi executare, apoi asupra ratelor, dobânzilor şi penalităţilor, în ordinea cronologică a scadenţei acestora, şi, în final, asupra capitalului, dacă părţile nu convin altfel.” Urmeaza sa observati ca executorul este in drept sa incaseze sumele reprezentand cheltuieli de executare. Trebuie sa mergeti si sa îi solicitati relatii cu privire la cuantumul acestor cheltuieli pentru ca actul prin care l-ati investit sa procedeze la executarea silita reprezinta ceea ce dvs. numiti contract.
Dar in acel act prin care dumneavoastra imi spuneti ca l-am investit sa execute procedurile de executare nu se prevede nici un cuantum. Eu i-am lasat o cerere prin care solicitam executarea silita si titlul executoriu si am platit o chitanta reprezentand avans onorariu. El nu mi-a spus niciodata care e cuantumul total. Poate nu imi convenea si mergeam la alt executor.
Eu va intreb acuma, pe mine legea cum ma apara de hoti? Sa inteleg ca fapta lui ramane nepedepsita si ca, de fapt, tot asupra mea se rasfrang toate cheltuielile???!
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma executata virata in alt cont 2009iulia 2009iulia Speta este urmatoarea: executorul vireaza eronat suma de bani executata nu in contul creditorului, ci in contul persoanei juridice \"x\" ; aceasta persoana ... (vezi toată discuția)
Diminuarea pensiei alimentarea si restituirea retroactiv a diferențelor de bani Ana Mincu Ana Mincu Buna ziua! Sunt in proces cu fostul meu sot pt diminuarea pensiei alimentarea, ca urmare a faptului ca i s-a nascut al doilea copil. Acțiunea a fost introdus ... (vezi toată discuția)
Cum se face executarea silita a bunurilor mobile? Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Cum se executa bunurile mobile? Inteleg ca executorul are dreptul oricand sa intre in casa pentru executarea silita in virtutea faptului ca executa hotararea ... (vezi toată discuția)