Buna ziua! In anul 2011 am infiintat un SRL, cu unic asociat, firma platitoare de impozit pe venit.Firma a avut activitate 6 luni, perioada in care a avut venituri si cheltuieli, pentru care s-au platit toate taxele necesare.Dupa 6 luni, firma si-a incheiat activitatea, am reziliat contractul cu contabilul si am inchis contul in banca dar nu am facut demersurile necesare pentru suspendarea sau inchiderea ei.
In septembrie 2014 am primit o instiintare de la Tribunal, conform careia firma a fost dizolvata deoarece nu are sediu social.
As dori sa redeschid aceasta firma! Este posibil? Cui trebuie sa ma adresez?
Daca se poate redeschide, contabilul va avea nevoie de bilanturile vechi, sau va relua activitatea de la 0?
Va multumesc!
Dizolvarea este o faza premergatoare lichidarii. Daca a ajuns ANAF-ul sa cearadizolvarea din oficiu probabil nici declaratii nu ati depus si v-au mai si inactivat.
Daca se ajunge la lichidare, denumirea si CUI-ul sunt blocate de ONRC pentru o perioada de 2 ani. (adica nu poate infiinta nimeni firma cu aceeasi denumire). In acest caz va trebui sa infiintati o alta firma.
Daca instiintarea de la tribunal va invedereaza un termen la care sa faceti dovada sediului si vreti sa pastrati firma, este bine sa va ocupati de dosar.
In ultima instiintare pe care am primit-o se precizeaza ca hotararea de dizolvare se va inregistra in Registrul comertului si se va publica in Monitorul Oficial., deci nu cred ca mai pot face ceva.
In acesta situatie am cazier fiscal? Pot sa mai infiintez o alta firma pe numele meu?
Dizolvare srl sau nu?
lor28
Avem un SRL infiintat in 2003, cu activitate din 2005 si am primit o citatie de la tribunalul Bucuresti prin care ONRC ne cheama pentru dizolvarea societatii ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma
Iuliaav
Buna seara!
In 2020 am deschis pe numele meu un SRL, care nu a avut activitate niciodată. Nu au fost depuse bilante, am plătit o amenda, apoi firma a fost ... (vezi toată discuția)
Nedumerire
ovidiu2317
Un prieten,a deschis o firma in 2006 care n-a functionat deloc.,pt.ca a primit viza de Canada si a plecat in graba din tara.S-ar mai putea activa?Nu a ... (vezi toată discuția)