Buna ziua,
Unul din bunurile inscrise in masa succesorala din certificatul de mostenitor dupa tatal meu este trecut gresit.
Tatal meu impreuna cu fratele lui au mostenit impreuna 6 terenuri , in total cca 5ha.
In 1995 au legalizat la notariat un partaj voluntar in care au specificat clar ce terenuri detine fiecare (cca 1/2 din 5ha - 3 terenuri unul si 3 terenuri celelalt).
In 1998 cand am facut succesiunea dupa tatal meu nu am stiut de existenta acestui partaj. Pe certificatul de mostenitor sunt trecute toate terenurile cu o cota de 1/2.
Mentionez ca succesiunea dupa fratele tatalui meu s-a facut corect.
Notarul, desi I-am prezentat actul de partaj legalizat, spune ca nu poate indrepta greseala.
Ce trebuie sa fac?
Multumesc!
La dezbaterea succesiunii dupa tatal meu s-a prezentat titlul de proprietate care era pe numele celor 2 mostenitori ai bunicului meu, adica tatal meu si fratele tatalui meu.
Dupa succesiune nu am depus certificatul de mostenitor la nici-o institutie. La primaria comunei de care apartine terenul si unde se plateste impozitul terenurile sunt inregistrate corect.
Nu stiu daca s-a prezentat un certificat fiscal in 1998. Daca si atunci legea prevedea acest lucru précis s-a prezentat un certificat fiscal. O sa ma interesez de acest lucru, daca dupa precizarile de mai sus este necesar.
Multumesc foarte mult pentru raspuns!
Un weekend placut!
Succesiune teren
bloc3c
1.Tata a decedat in 2005.
2. A avut act de proprietate pentru un teren de 5ha (impreuna cu un frate si el decedat dupa obtinerea acestui titlu de ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Lacd
5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au impartit bunurile ... (vezi toată discuția)