avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor gresit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor gresit

Buna ziua,
Unul din bunurile inscrise in masa succesorala din certificatul de mostenitor dupa tatal meu este trecut gresit.
Tatal meu impreuna cu fratele lui au mostenit impreuna 6 terenuri , in total cca 5ha.
In 1995 au legalizat la notariat un partaj voluntar in care au specificat clar ce terenuri detine fiecare (cca 1/2 din 5ha - 3 terenuri unul si 3 terenuri celelalt).
In 1998 cand am facut succesiunea dupa tatal meu nu am stiut de existenta acestui partaj. Pe certificatul de mostenitor sunt trecute toate terenurile cu o cota de 1/2.
Mentionez ca succesiunea dupa fratele tatalui meu s-a facut corect.
Notarul, desi I-am prezentat actul de partaj legalizat, spune ca nu poate indrepta greseala.
Ce trebuie sa fac?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
MISCHU, utilizator
Cel mai recent răspuns: MISCHU , utilizator 21:05, 12 Decembrie 2014
La dezbaterea initiala nu ati dus fiscale? Nu s a schimbat rolul fiscal dupa partaj?
La dezbaterea succesiunii dupa tatal meu s-a prezentat titlul de proprietate care era pe numele celor 2 mostenitori ai bunicului meu, adica tatal meu si fratele tatalui meu.
Dupa succesiune nu am depus certificatul de mostenitor la nici-o institutie. La primaria comunei de care apartine terenul si unde se plateste impozitul terenurile sunt inregistrate corect.
Nu stiu daca s-a prezentat un certificat fiscal in 1998. Daca si atunci legea prevedea acest lucru précis s-a prezentat un certificat fiscal. O sa ma interesez de acest lucru, daca dupa precizarile de mai sus este necesar.
Multumesc foarte mult pentru raspuns!
Un weekend placut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune teren bloc3c bloc3c 1.Tata a decedat in 2005. 2. A avut act de proprietate pentru un teren de 5ha (impreuna cu un frate si el decedat dupa obtinerea acestui titlu de ... (vezi toată discuția)
Succesiune Lacd Lacd 5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au impartit bunurile ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral...fara succesiune dezbatuta ? gigelas gigelas Buna seara, Pe rolul Judecatoriei,s-a inregistrat un proces de partaj succesoral. Dar,succesiunile dupa ambii parinti decedati,nu s-au dezbatut. Tatal a ... (vezi toată discuția)