avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: momentan sunt in concediu crestere copil (am nascut in august 2013) si ar trebui sa ma intorc la serviciu in iulie 2015 (cf legii in ultima luna trebuie sa stea tatal acasa cu copilul). Ne dorim un al doilea copil insa asta ar insemna ca pentru al doilea copil eu sa intru in prenatal cel mai devreme la sfarsitul lunii august 2015. In aceasta situatie as sta la serviciu doar o luna. Voi mai beneficia de indemnizatie in acest caz? Avand in vedere ca nu as avea 1 an de zile la serviciu...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:13, 13 Decembrie 2014
Conform dispozitiilor in materie, da, daca:
"ati beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului".
1. In calculul celor 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii), eligibile pentru a beneficia de indemnziatie pentru concediu crestere copil (CCC), intra si lunile in care ati fost in CCC1, in concediu de maternitate sau in concedii medicale.

2. Ca urmare veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC2.
Cred ca m-am exprimat eu gresit...sa consideram ca as termina CCC1 si a venit vremea sa merg la serviciu; lucrez 2-3 luni si trebuie sa intru in prenatal pt cel de-al doilea copil. In acest caz ma mai incadrez pentru indemnizatie?
1. Da, va incadrati.

2. Asta v-am spus si eu in raspunsul anterior:
1. In calculul celor 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii), eligibile pentru a beneficia de indemnziatie pentru concediu crestere copil (CCC), intra si lunile in care ati fost in CCC1, in concediu de maternitate sau in concedii medicale.

2. Ca urmare veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere al doilea copil Monuk Monuk Buna ziua! Puteti sa ma ajutati, va rog, cu o informatie? Sunt in concediu de crestere pentru primul copil pana in ianuarie 2015. Daca nasc al doilea copil ... (vezi toată discuția)
Calcul cic al 2-lea copil carmenlazar carmenlazar Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un copil care in 16.07.2015 va implini 2 ani. M-am intors la serviciu in 12.06.2015. Urmeaza sa nasc al ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pt ccc2 + realizare venituri concediu medical/prenatal ??? english_teacher english_teacher Buna ziua, Sunt in CCC pana pe data de 24 martie 2016 adica pana la implinirea varstei copilului de 1an si 11 luni.Sunt insarcinata din nou urmand sa nasc ... (vezi toată discuția)