avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare cumparare cu regim casatorie gresit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare cumparare cu regim casatorie gresit

Buna ziua,

In actul de vanzare-cumparare al unui apartament am observat ca este declarat faptul ca sunt casatorita in regim al bunurilor in comun, cand de fapt sunt casatorita in regim al separarii. Apartamentul a fost cumparat prin procura data de mine, unde si acolo este scris regimul in comun al bunurilor. As dori sa stiu cum se poate proceda pentru a indrepta greseala.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 20:36, 11 Decembrie 2014
In opinia mea este vorba de o eroare materiala, mergeti la notarul care n-a cascat ochii ce doar buzunarul si cereti-i sa indrepte eroarea.
Daca va trimite la plimbare sau la instanta nu cedati, insistati sa-si asume eroarea si s-o indrepte!
La o adica il puteti actiona in instanta.
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
DlGoe, utilizator
Notarul care a autentificat contractul de v/c nu are nicio vina atata vreme cat, in procura, mandantul a specificat ca este casatorit sub regimul comunitatii de bunuri. Citez:

Apartamentul a fost cumparat prin procura data de mine, unde si acolo este scris regimul in comun al bunurilor.

Ati putea depune la biroul de carte funciara actul care atesta regimul matrimonial (conventia matrimoniala) la data cumpararii si sa solicitati intabularea ca bun propriu.
Indiferent ce scria in procura notarul care a autentificat contractul de vânzare-cumpărare trebuia sa verifice registrul matrimonial de la INFONOT,,este obligatoriu. Nu aveti decât sa mergeți la notar si sa procedeze la o încheiere de rectificare, sa consulte regimul matrimonial si sa trimită la Cartea Funciara un exemplar al încheierii pentru a se înscrie aceasta mentiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar casatorit in statele unite declarat necasatorit in actele de proprietate romanesti dianarsn dianarsn Buna seara. Urmeaza sa achizitionez un apartament de la o doamna care pe actele de proprietate este declarata necasatorita la momentul cand a intrat in posesia ... (vezi toată discuția)
Bunuri achizitionate inainte de casatorie sev_girl_alexandra sev_girl_alexandra Buna...am trait in concubinaj aproximativ 7 ani,timp in care ne-am construit o casa impreuna ,actele sunt pe numele lui...anul asta vrem sa facem ... (vezi toată discuția)
Procura speciala cristina1980 cristina1980 Se poate sa-mi trimita si mie cineva un model de procura in vederea cumpararii unui apartament in numele mandantului. Va multumesc (vezi toată discuția)