avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... permis suspendat...cand incepe executarea suspendarii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

permis suspendat...cand incepe executarea suspendarii

buna,
am si eu o intrebare...
in luna ianuarie, am fost depsitat conducand sub influenta bauturilor alcoolice.
am contestat in instanta procesul verbal, iar pana la pronuntarea hotararii, conform legii, permisul mi-a fost inapoiat.
pe data de 14.05.2009, hotararea instantei, definitiva si irevocabila a fost in favoarea politiei rutiere.
pana in prezent nu mi s-a solicitat predarea permisului de conducere,am fost benevol la politie,dar mi-au spus ca fara hot judecatoreasca/certificat de grefa,ei nu il pot ptrimi.
in acest moment,permisul il am in buzunar,certificat de grefa nu am luat inca,iar hotararea judecatoreasca nu s-a redactat,.
Pana la finalizarea acestor procese birocrtaice,avand permisul la mine,am dreptul sa conduc?
Multumesc mult!
nu aveti dreptul de mai conduce in aceste conditii, deoarece daca o faceti, veti fi sanctionat si pentru conducerea autovehiculului cu permisul suspendat.
Daca stiti de hotarirea judecatoreasca si de continutul ei mi se pare incorect sa puneti intrebari ale caror raspunsuri le stiti deja.:)
dar potrivit articolului 118 din OUG 195 am termen de 15 zile de predare a permisului de conducere.in acest interval de timp consider ca as avea dreptul sa conduc,cu atat mai mult cu cat hotararea nu a fost redactata si deci nici comunicata politiei rutiere,intrucat in calculator pernisul nu apare ca fiind suspendat.ce parere aveti?
multumesc mult!
asteptati comunicarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce pellyx31 pellyx31 mi-a fost suspendat permisul pe 30 de zile , am facut contestatie s-a judecat si s-a dat o hotarire definitiva si irevocabila pe 9 feb . im martie ma cheama la ... (vezi toată discuția)
Renuntare plangere contraventionala Andrei2000 Andrei2000 Buna ziua! As dori si eu cateva lamuriri cu privire la urmatoare situatie. Mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile pentru ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva necomunicata manea_laura manea_laura Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea problema: Pe data de 01,04,2014 mi s-a respins apelul ,definitiv, prin hotarare. Am sunat ... (vezi toată discuția)