buna,
am si eu o intrebare...
in luna ianuarie, am fost depsitat conducand sub influenta bauturilor alcoolice.
am contestat in instanta procesul verbal, iar pana la pronuntarea hotararii, conform legii, permisul mi-a fost inapoiat.
pe data de 14.05.2009, hotararea instantei, definitiva si irevocabila a fost in favoarea politiei rutiere.
pana in prezent nu mi s-a solicitat predarea permisului de conducere,am fost benevol la politie,dar mi-au spus ca fara hot judecatoreasca/certificat de grefa,ei nu il pot ptrimi.
in acest moment,permisul il am in buzunar,certificat de grefa nu am luat inca,iar hotararea judecatoreasca nu s-a redactat,.
Pana la finalizarea acestor procese birocrtaice,avand permisul la mine,am dreptul sa conduc?
Multumesc mult!
nu aveti dreptul de mai conduce in aceste conditii, deoarece daca o faceti, veti fi sanctionat si pentru conducerea autovehiculului cu permisul suspendat.
dar potrivit articolului 118 din OUG 195 am termen de 15 zile de predare a permisului de conducere.in acest interval de timp consider ca as avea dreptul sa conduc,cu atat mai mult cu cat hotararea nu a fost redactata si deci nici comunicata politiei rutiere,intrucat in calculator pernisul nu apare ca fiind suspendat.ce parere aveti?
multumesc mult!