avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... art 431 cpp
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

art 431 cpp

Judecatorul de camera preliminara a invalidat toate solutiile date inainte , de scoatere de sub urmarirea penala,
a trimis dosarul pentru continuarea sau reluarea cercetarilor si- a exprimat punctul de vedere pe marginea probelor ce trebuiesc aduse in aparare.
Pot contesta hotararea judecatorului de camera preliminara ...in baza Deciziei de neconstitutionalitate a art 431 al.1 parca .. din CPP, in referire la art. 5 din CP, privind aplicarea legii mai favorabile?
Cel mai recent răspuns: ionel1920 , utilizator 23:58, 12 Decembrie 2014
342...scuze
341
E vb de 341 alin 5 Cpp. Nu se pune problema legii penale mai favorabile in cazul dvs.

Conform ARTICOLUL 147 Constitutia Romanie:i

(1) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.
..................................................................................................................................................

(4) Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.
Multumesc pentru raspuns....totusi vreau sa ma lamuriti, ..Inalta Curte recunoaste neconstitutionalitatea acelor proceduri....impotriva mea ,printr-o decizie lelegala s-a luat o hotararede recercetare...nu mi-au fost sau nu imi sunt incalcate drepturile?
art. 5 din cp ,la ce se refera

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimis in judecata fara a fi audiat mezgageza mezgageza am primit de la judecatorie o comunicare rechizitorie cica am fost trimis in judecata pentru inselaciune si ca dosarul se afla in camera preliminara..mentin ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie perchezitie informatica drasim drasim Buna ziua! In anul 2016 am fost subiectul unei perchezitii informatice Anul acesta am observat ca mandatul de perchezitie informatica in momentul efectuarii ... (vezi toată discuția)
Redeschiderea prin reluarea urmaririi penale bazata pe art.93 alin 4 cpp desirelia75 desirelia75 art.93 alin 4 cpp din legea 135/2010 poate fi invocat pentru redeschiderea urmaririi penale atunci cand s-a solutionat dosarul de catre parchet , iar in tot ... (vezi toată discuția)