avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Titlu executoriu european
Discuție deschisă în Executare silită

Titlu executoriu european

Buna ziua tuturor.
Deoarece doresc sa incep demersurile pentru recuperarea pensiei de intretinere stabilita de catre judecatorie din Romania , tatal fiind de rea credinta si refuzind sa plateasca acesti bani, am nevoie de un titlu executoriu european al hotararii judecatoresti.
Am luat legatura cu executor in Franta si imi cere acest titlu. Intrebarea mea este unde si cum il obtin,grefierul sef al judecatoriei nu a stiut sa-mi spuna exact, a spus ceva despre apostilare dar nu era sigur.
Multumesc in avans pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Daniela Cristache , 01:06, 13 Ianuarie 2015
Multumesc inca o data , eu gasisem art. 48 din Regulamentul (CE) nr. 4/2009...dar recunosc ca nu am fost prea atenta in cautari.
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
Daniela Cristache,
Citiți Legea 191/2007 și o să vedeți de ce v-am indicat acel temei legal.
Cererea pentru titlul executoriu european mi-a fost respinsa deoarece eu am facut apel la acel dosar dar pentru exercitarea autoritatii parintesti.Probabil este normal ,dar eu cum recuperez banii pentru pensia alimentara?Paratul datoreaza pensie de la data introducerii actiunii,adica martie 2013,deci pina in momentul de fata datoreaza pentru 21 de luni.Sa astept solutionarea apelului, inca vreun an posibil,caci este tare greu cu citarea paratului in strainatate,si eu nu primesc pensia la care paratul este OBLIGAT de catre judecator.
Numai executorul judecatoresc din tara lui imi poate recupera banii si acesta imi cere titlu executoriu european.
Deci cum sa fac?.......Sau astept pina se solutioneaza apelul,altceva nu pot face?Executorul se ocupa cu recuperarea pe ultimele 6 luni,iar hotararea a fost emisa la 15 septembrie.deja 2 luni au trecut.
Nu stie nimeni sa mi dea vreun sfat?
Domnul are de platit pensia pe ultimele 22 luni,de fapt nu a platit niciodata si nu mi doresc sa astept inca vreun an sau cit va dura apelul ca sa pot incepe sa primesc banii care este obligat sa i plateasca.
Buna seara.Revin cu noutati,in cazul ca intereseaza pe cineva, dar si pentru a cere parerea cui citeste si poate sa-mi spuna ceva,mie raspunsul mi se pare...deplasat....
In urma cererii mele pentru acest titlu executoriu european am primit acasa urmatoarea Comunicare incheiere Finala (dezinvestire) Civila:
pe scurt,cererea mi-a fost respinsa!
Si acum,citez: "Potrivit art. 1 legea 191/2007, titlurile executorii privind drepturi de creanta avind ca obiect obligatia de plata a unei sume de bani necontestata, constituite potrivit legii romane, pot fi certificate, la cererea partii interesate, ca titluri executorii europene in conditiile Regulamentului nr. 805/2004.
Potrivit art. 3 cap 1,Regulamentul Parlamentului European si al Consiliului (CE) 805/2004, o creanta se considera necontestata :
a) in cazul in care debitorul a recunoscut-o in mod expres acceptind-o sau recurgind la o tranzactie care a fost aprobata de o instanta judecatoreasca sau incheiata in fata unei instante judecatoresti in cursul unei proceduri judiciare ; sau
b)in cazul in care debitorul nu i s-a opus niciodata, in conformitate cu normele de procedura ale statului membru de origine,in cursul procedurii judiciare; sau
c) in cazul in care debitorul nu s-a prezentat in cadrul unei sedinte de judecata privind aceasta creanta dupa ce a contestat-o initial in cursul procedurii judiciare,cu conditia ca atitudinea lui sa fie asimilabila unei recunoasteri tacite a creantei sau a faptelor invocate de creditor in temeiul legislatiei statului membru de origine ; sau
d) in cazul in care debitorul a recunoscut-o in mod expres intr-un act autentic.
dar, asa cum se poate observa in speta de fata,respectiv cauza ....., piritul, legal citat ,a depus intimpinare , si reconventionala ,a fost reprezentat , deci a contestat creanta in sensul regulamentului.
Mai mult decit atit, hotarirea judecatoreasca respectiv sentinta ...., nu a devenit definitiva, partile formulind calea legala de atac a apelului la data de ..., asa cum reiese din sistemul Ecris.
Pentru aceste considerente instanta va respinge cererea ca prematur introdusa.
Pentru aceste motive,in numele legii dispune:
Respinge cererea ca prematur introdusa ,in cazul privind etc "
Apel eu sint cea care a introdus,dar numai pentru capatul exercitarea autoritatii parintesti.Iar in ceea ce priveste intimpinarea,din ce-mi aduc aminte , piritul s-a opus exercitarii autoritatii parintesti si a dreptului de vizita.
Deci,e ceva gresit aici sau doar mi se pare mie ca ma lupt cu morile de vint?
Adica,eu doresc acei bani care se cuvin copilului meu ,bani care-i datoreaza din martie 2013,bani care judecatorul a scris in hotarire ca "il obliga" pe pirit sa-i plateasca, si bani care acum....e prematur sa fac ceva ca sa-i recuperez.
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2015
Daniela Cristache,

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta de la persoana juridica cu sediul in ungaria Ioan V. Ioan V. Am de recuperat ca si persoana juridica cu sediul in Romania o suma importanta (factura neachitata) de la o persoana juridica cu sediul in Ungaria. Ce solutii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. dacă am o sentința pentru plata pensiei alimentare ... floricel_1980 floricel_1980 Bună ziua. Dacă am o sentința pentru plata pensiei alimentare în procent, poate fi executata silit în Germania? Va mulțumesc! (vezi toată discuția)
Exequatur ioanah ioanah Avem o hotarare de recunoastere si incuviintare a executarii unei hotarari comerciale straine, care la momentul de fata este definitiva. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)