Nu ar avea voie nici daca ar fi tel de serviciu. Daca au aprobare de la administratorul firmei se poate? In acest caz se pare ca administratorul a fost de acord sa fie verificata respectiva agenda.
Presupunand ca se intampla o astfel de actiune in timpul unei anchete (politia cu acordul administratorului cerceteaza telefoanele si/sau calculatoarele unei firme) in caz ca se ajunge mai tarziu la un proces informatiile dobandite de politie cu aceasta ocazie pot fi considerate probe sau nu se va tine cont de ele in proces?
Ma refeream in cazul in care sunt obtinute informatii fara mandat. Imi cer scuze pentru confuzia produsa.
Am avut caz de control de la Politia economica la o societate (in baza unei reclamatii) si societatea a fost controlata simultan in 3 locatii (sediul social si doua puncte de lucru). La una din locatii au sigilat un laptop si l-au luat fara sa aibe mandat si fara sa aibe aprobare de la administrator - l-au convins pe angajatul din locatie ca este o procedura normala.
Cu toate acestea ma intereseaza sa stiu daca se pot folosi de informatiile obtinute in urma cercetarii anumitor echipamente in conditiile in care nu exista un mandat de perchezitie dar administratorul accepta sa le predea echipamentul respectiv (laptop, telefon, tableta --- etc).