avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se pot lua toate numerele de telefon din agenda de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se pot lua toate numerele de telefon din agenda de catre patron cu politia?

are dreptul patronul sa vina cu politia sa ia cu japca numerele de telefon din agenda angajatilor pe motiv ca ar fi amenintat ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 16 Decembrie 2014
Intr-adevar, este nevoie de incuviintarea instantei, atunci cand telefonul este proprietate personala sau atunci cand angajatorul nu a instiintat in prealabil angajatul ca orice informatie din telefon si orice convorbire, pot face obiectul unor interogari, colectari etc.

[ link extern ]

"44. Prin urmare, Curtea considera ca actiunile de colectare si stocare a informatiilor personale referitoare la convorbirile telefonice ale reclamantei, la fel ca si cele referitoare la e-mail-uri si la utilizarea internetului, fara incunostintarea acesteia, reprezinta o ingerinta in drepturile referitoare la respectarea vietii private si la secretul corespondentei in sensul dispozitiilor Articolului 8."
Ultima modificare: Luni, 15 Decembrie 2014
GDumitru, utilizator
Si credeti caeste foarte greu ptr a obtine un mandat de cercetare informatica daca au la ei un laptop al firmei? cu atat mai bine pot sa caute datele in el... Intradevar fara mandat de la judecator nu se poate accesa acel HDD, la fel si telefonul mobil, ptr ca la fel de bine paote fi folosit acel mobil sau laptop si in treburi personale, la mica intelegere cu angajatorul si atunci se aduce atingere vietii private. Iar daca nu este criptata informatia cu atat mai rau. o decriptare de informatie de pe un HDD criptat cu 256 sau 512 Kb poate dura mai mult decat traim noi si nu cred ca nici un judecator da acel mandat de perchezitie informatica daca nu are ceva dovezi clare ca pe acel HDD sunt informatii de interes in ancheta. Ciudat ca au ridicat acel laptop, era singurul din acea unitate? de obicei se ridica ori forma de stocare a informatiei.
freeelis a scris:

Cred ca dvs confundati , intrucat acest topic se refera la altceva decat cele postate de dvs.

Era vorba despre perchezitie si nu despre inapoierea telefonului, iar telefonul este proprietate personala.

Aveti dreptate. Topicul sa refera la un telefon in proprietate personala. Dar eu v-am raspuns referitor la un alt mesaj postat de dvs -> ”Chiar daca ar fi telefon de serviciu ,tot nu are voie sa faca asa ceva”

Daca este telefonul de firma , patronul/administratorul are voie sa il verifice. nu are ce cauta informatii personale pe telefonul de firma. acesta este proprietatea firmei. e la fel cum i-ai spune patronului, nu ai voie sa intrii in biroul meu.
Care este textul de lege care prevede ceea ce sustineti dvs ?

Alte discuții în legătură

Document perchezitie informatica ciurli_si_burli ciurli_si_burli In urma perchezitiei informatice am semnat un raport in care se prezenta continutul gasit. Dupa semnarea acestuia, am asteptat sa mi se inmaneze un exemplar si ... (vezi toată discuția)
Amenintare procuror. 300 suspecti, se poate cere perchezitie la toti ?? ingrtel ingrtel Intr-un dosar penal privind amenintarea unor procurori ... suntem in jur de 300 de suspecti/martori . Va rog sa-mi spuneti in ce conditii ne pot cere ... (vezi toată discuția)
Infractiuni informatice mariuscostel mariuscostel Buna ziua. Am si eu o mare problema,dar si cateva dileme in acelasi timp. Pe data de 11 mai 2016,la ora 06.10,am avut \"onoarea\" de a primi in locuinta pe ... (vezi toată discuția)