avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incheiere cim cu 55 b in concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incheiere cim cu 55 b in concediu de maternitate

Buna ziua!
La actuala societate se fac modificari majore. Se va deschide o noua societate si toti angajatii vor fi salariati pe noua firma. Au fost anuntati, se vor incheia cim-urile cu 55b si imediat semneaza noile contracte. Problema este ca o persoana este in concediu de maternitate. Pot proceda la fel ca si cu ceilalti?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ella_v , utilizator 20:58, 8 Octombrie 2009
1. Un sfat datorat unei experinete neplacute: in acelasi timp cu semnarea cererii de incetare a CIM sa se semneza si CIM cel nou, la noua unitate.
2. Daca salariata aflata in concediu de maternitate face cerere de incetare a CIM cu acordul partilor este legal dar vedeti pct.1.
3. Codul muncii (art.60) interzice concedierea in timpul maternitatii nu si incetarea CIM din initiativa salariatei.
Succes, ca aveti de munca mult!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua. Referitor la acest subiect, am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta. In afara de art..55b, nu exista alta posibilitate de incetare CIM a salariatei aflate in CIC (ea nu doreste acest lucru)?Firma nu este in faliment si nici in stare de lichiditate dar nu mai sunt bani pt salarii si deci se inchid contractele.....salariata aflata in CIC va fi singura care va ramane pe stat ...va rog ajutati-ma cu un sfat-ce se va intampla cu CIM ei,cand si cum se poate incheia?doar cand se pronunta falimetul firmei?Multumiri
Daca salariata se afla in CIC (probabil 2 ani) inseamna ca are CIM suspendat.
Deci, nu puteti sa-i incetati raporturile de munca.
Acestea vor lua sfarsit doar la revenirea ei in activitate. Atunci veti intocmi o decizie de reluare a activitatii. Apoi ii veti da preaviz de 20 zile dupa care o veti concedia individual, avand astfel dreptul la somaj.
Faptul ca se mai afla inca pe stat nu va deranjeaza prea mult ptr ca nu-i platiti nici un bani, nu virati contributii ptr ea.

Sau veti discuta atunci cu salariata si va accepta varianta cu 55 b) si semnare CIM la noua societate.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
Isa Radov, Consultant resurse umane
Multumesc frumos pentru raspuns. Un weekend cat mai frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etape mutare angajati dintr-o societate in alta Bubinubi Bubinubi Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu etapele de urmat pentru mutarea angajatilor pe o alta societate nou-infiintata cum ar fi: modalitatea de mutare (incetare ... (vezi toată discuția)
Adeverinta crestere copil manolacheflorentina manolacheflorentina va rog sa mi dati o mana de ajutor: - un salariat care are contr.de munca cu 8 ore si inca 5 cu 2 ore si urmeaza sa intre in concediu de crestere copil pana ... (vezi toată discuția)
Foaie colectiva de prezenta kittycriss kittycriss buna ziua. Am si eu o intrebare. Am o angajata care este in concediul de sarcina si lauzie. cum o pontez in foaia colectiva de prezenta? (vezi toată discuția)