avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eliberare conditionata sau....?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eliberare conditionata sau....?

Este incarcerata din data de 1 mai 2014
Savarseste o pedeapsa de 1an si 10 luni data de curtea de apel bucuresti , cu toate ca Inalta curte de casatie si justitie hotarase pedeapsa la 1 an in urma uni recurs facut de procurorul de caz curtea de apel a hotarat pedeapsa la 1 an si 10 luni . Intrbarea mea este daca acest lucru este constitutional ca o instanta inferioara sa ia o decizie care sa anuleze o instanta superioara ?
Precizez ca la data incarcerarii pedeapsa era de 1 an si actiunea procurorului a fost facuta in acest timp primind ulterior mandatul de 1an si 10 luni
Persoana respectiva lucreaza din 15 septembrie si executa pedeapsa in regim deschis nu are nici un raport si s-a implicat in 2-3 activitati .
Este posibila eliberarea conditionata la jumatatea pedepsei ?
Cine hotaraste eliberarea?Cine ia decizia?
Care sunt formalitatiile care trebuiesc indeplinite pt eliberare?
Se pot considera vreun fel de circumstante atenunte sau ceva similar faptul ca savarseste o pedeapsa (10 luni din ea) neconstitutionala , fiind vorba de un viciu de procedura ?
Cel mai recent răspuns: bogdandancu , utilizator 23:47, 12 Decembrie 2014
Eu zic sa va mai informati si sa reveniti, ce spuneti nu are logica.
Savarseste o pedeapsa de 1an si 10 luni data de curtea de apel bucuresti , cu toate ca Inalta curte de casatie si justitie hotarase pedeapsa la 1 an in urma uni recurs facut de procurorul de caz curtea de apel a hotarat pedeapsa la 1 an si 10 luni .
Pai cam asta este informatia cu toate ca nu stiu exact ce forma de atac a folosit procurorul acolo apel sau recurs.....este singura chestiune de care nu sunt sigur in rest totul este asa cum am scris!!!
S-a judecat pe lege veche?
Unde s-a judecat fondul?
tribunalul bucuresti fondul!
deci pe baza hotarari Hotarâre numarul 1494/2014 din data 30.04.2014 primeste sentinta definitiva 1 an , si este incarcerata e data de 1 mai
Apelul facut de procuro la Curtea de Apel Bucuresti se solutioneaza cu intoarcerea la pedeapsa de 1 an si 10 luni pe care o avea initial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liber la fond, se mai face recurs? ralukastrugaru ralukastrugaru daca la fond e pus liber iarasi de catre tribunal curtea se mai sesizeaza sa faca recurs? multumesc . (vezi toată discuția)
Contopirea pedepselor dalikan dalikan Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema foarte urgenta. Am o cunostinta care a fost condamnata in anul 2012 luna mai la 6luni cu suspendare pentru ... (vezi toată discuția)
Sentinta din cadrul cab-ului este definitiva? ciurli_si_burli ciurli_si_burli As dori sa stiu daca intr-un proces penal in cazul in care la Curte inculpatul va fi gasit vinovat si se va aplica pedeapsa privativa de libertate va fi ... (vezi toată discuția)