avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sentinta din cadrul CAB-ului este definitiva?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sentinta din cadrul CAB-ului este definitiva?

As dori sa stiu daca intr-un proces penal in cazul in care la Curte inculpatul va fi gasit vinovat si se va aplica pedeapsa privativa de libertate va fi inculpatul incarcerat sau va putea face recurs la Inalta Curte mai intai?
Curtea de Apel este instanta de fond sau de control judiciar?
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Curtea de Apel este instanta de fond sau de control judiciar?

Este instanta de fond
Hotararea nu este definitiva, poate fi atacata cu apel.
Hotărârile instanţelor penale devin executorii la data când au rămas definitive.
In ziua rămânerii definitive a hotărârii se emite mandatul de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa prima sentinta se poate merge in arest? seymour seymour buna ziua Am o prietena care a comis 3 infractiuni, a fost cercetata penal si peste o luna si putin are primul termen lla tribunal. Nu a fost arestata ... (vezi toată discuția)
Incarcerare doru anghel doru anghel fiul meu are niste procese penale in faza terminala(delapidare si trafic de stupefiante) trebuie sa se dea sentinta si oricum ai da-o nu cred ca poate fi ... (vezi toată discuția)
Recursul si procesul penal cskeresztess cskeresztess Va rog sa ma lamuriti daca recursul in procesul penal, suspenda executarea pedepsei privative de libertate. Care este textul legal care se refera la aceasta ... (vezi toată discuția)