avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stabilirea raspunderii civile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stabilirea raspunderii civile

Paratul motiveaza ca :"nu sant responsabil de schimbarea TP".Instanta de fond n-a
cerut Primariei cum am rugat, copia cererii de anulare si schimbare a TP mostenit cu alt TP, pentru a stabili cui revine responsabilitatea.
- Va rog sa-mi spuneti ce lege si articol sa invoc neaparat de la inceput, in Recurs?
Mentionez despre TP obtinut de parat ca: 1) nu l-am cerut eu ; 2) nu a fost schimbat printr-o Hotarare judecatoreasca; 3) un lot de Intravilan s-a "evaporat" ; un lot din Extravilan a fost marit ; un lot Intravilan a fost marit (Fictiv) pe TP, fara a-i mari si terenul ; suprafata totala pe TP a ramas neschimbata desi, a fost diminuata prin
aceste manopere frauduloase; 4) am numit acest TP ca fiind Fals si am cerut Instantei de fond sa ia atitudine, in sensul de a nu-mi face parte dupa acest TP;
5)Instanta de fond nu a luat nota de rugamintile mele, mai mult, a dispus ca expertul sa tina cont tocmai de acest TP obtinut Ilegal si cu suprafetele inscrise gresit (fals);
6) Expertul nu a tinut seama de TP, propus de Instanta; 7) Expertul "a dispus" la randu-i, sa faca lotizarea intravilanului ramas (real masurat), netinand cont de TP recomandat de Instanta, nici de TP mostenit (adica, de rugamintile reclamantei);
8) Expertul i-a facut parte egala paratului, alegand cu buna stiinta sa fie partinitor cu paratul (care si-a facut parte dinainte, instrainand lotul de intravilan si obtinand
TP fraudulos prin Dol); 9) Raportul de expertiza nu i-a fost trimis reclamantei, fiind
tinut (dosit) la dosarul instantei;
10) Instanta nu i-a trimis reclamantei Incheierea de sedinta in care se consemnase ca Expertul a depus Raportul de expertiza la dosarul cauzei;11) Instanta a trimis reclamantei, Hotararea judecatoreasca direct si fara drept la Apel, impreuna cu Incheierea de sedinta ce, trebuia expediata la termenul anterior (rea credinta);
12) Hotararea are exprimari paradoxale, sustineri neadevarate, este partinitoare ;
13) i-a fost furat reclamantei, dreptul de a depune obiectii la Expertiza si de a cere sa se faca rectificarile cuvenite;14) reclamanta neavand bani sa consulte un avocat, nu a facut recurs la Hotararea data, ci, numai o Cerere de indreptare, lamurire... 15) s-a dat o Hotarare tinand cont de un TP care, s-a dovedit in urma Expertizei topometrice a fi un Fals - desi, am sesizat Instanta si expertul din timp.
Si multe altele incalcari ar mai fi de aratat !...
-Va rog, sa-mi numiti ce legi si articole de lege pot invoca (in drept) la recurs, pentru fiecare din fazele enumerate, deoarece nu vreau sa plictisesc Judecatorul, repetand povestea (in fapt), spusa la Instanta de fond ! Mentionez ca nu-mi pot permite sa angajez un avocat! Va multumesc din suflet !!!
Un inscris este considerat valabil daca nu s-a pronuntat o instanta ca este fals. Partajul se va face dupa titlul actual. Trebuia sa formulati plangere penala la parchet daca este fals. Pentru motivarea recursului e bine sa apelati la un avocat care va studia dosarul dvs.
Imi pare rau, dar juridic nu e prea logic ce ne-ati spus, asa incat ma tem ca nu avem cum sa va ajutam.
In plus, unele chestiuni despre care spuneti ca sunt abuzuri sau rea-credinta sunt corecte si normale raportat la procedura civila. Cred ca singura problema e ca nu ati avut avocat. Incercati o cerere ce asistenta juridica gratuita...

Va asigur ca am fost lucida cand am insirat faptele.
Referitor la lipsa de logica a faptelor (care, s-au petrecut in realitate si sant doar cateva pe care le-am enumerat), este evident ca nu au o logica de "oameni de bine"!
D-na avocat AVLIL, va multumesc fiindca mi-ati raspuns promt, duminica 14 dec.2014.
- Va rog, sa-mi indicati ( pentru a-mi putea corecta perceptia eventual gresita), numarul de ordine al situatiei respective si care este caracterizarea gresita facuta de mine.
- Va rog mult, sa-mi indicati legile si articolele (din CPC sau din NCPC - dosarul fiind inceput in 2009 -?) in care, abuzurile si reaua - credinta sant, va citez :
"normale si corecte".
Accept sa mi se raspunda (si) deschis, ca : nu am nici o sansa de a primi sprijinul cerut forumului Avocatnet.ro, pentru a-mi obtine dreptatea !
Mentionez ca : nu doresc sa deschid alte dosare ( deoarece a gresi e omenesc) ci, sa termin odata (cu bine) acest dosar!
Rog pe cei care, inteleg sa ma sprijine cu adevarat, sa-si spuna parerea personala argumentata : la obiect, cu incadrarea juridica (lege, articol de lege).
Asteptand interpretarile dvs., va multumesc!

Eu n-am spus ca nu exista o logica faptica, ci una juridica! Degeaba venim cu pareri daca nu le cititi.
Raportul de exepertiza, de exemplu, se depune la dosar, nu se trimite partii!! El se tine la vedere la dosarul instantei, acesta fiind la dispozitia partilor. Nu se comunica incheieri de sedinta partilor, din oficiu, de catre instanta, decat in cazuri in care ele contin pronuntari partiale sau se pot ataca separat de fond.
Nu se judeca dosarul pe fond in recurs, cum scriati pe alt topic.
Nu va pot indica articole aplicabile fara sa vad dosarul si, mai ales, fara sa pricep o iota din situatia juridica aratata de dv. Ce sa va spun, cand nu inteleg?
Aveti nevoie urgenta de un avocat, sa nu cheltuiti bani si timp degeaba in recurs.

Va rog nu mai deschideti alte subiecte pe aceeasi problema, multumesc.
1) si cealalta parte are dreptul sa solicite ceea ce considera ca ii este util;
2) de la caz la caz: TP nu se schimba numai prin hot jud;
3) trebuie sa dovediti manoperele frauduloase iar daca credeti ca o puteti face era nevoie de o plangere penala impotriva autorilor acestor manopere;
4) trebuia sa faceti o plangere penala impotriva celui pe care-l considerati ca a facut falsul;
5) probabil s-a intamplat aceasta pentru ca nu ati facut plangerea penala;
6) nu se contrazice ce ziceti la acest pct cu ceea ce ati spus la pct. 5? instanta n-a tinut cont de rugamintea dv si a propus acel TP si expertul n-a tinut cont de acesta?!
7) rugamintea reclamantei trebuie sa aib suport real; ce TP e mostenit? terenul ramas se lotizeaza (ce ziceti ca s-a vandut deja e bun vandut si trebuia sa dovediti sau sa chemati in jud cumparatorii, pe care trebuia sa ii dovediti de rea credinta = stiau ca terenul nu e doar al vanzatorului;
8) a facut parte egala pt ca asa se face daca nu exista dovezi (sau cereri justificate) ca ar trebui facut altfel; dolul trebuie dovedit de partea interesata (dv in acest caz);
9) raportul de expertiza se depune la dosar nu se trimite partilor; partile au dreptul (si obligatia daca vor sa isi apere interesele corect si la timp) sa consulte dosarul, direct sau prin mandatar (avocat sau nu);
10) nu se transmite partilor in toate cazurile;
11) aici nu prea inteleg despre ce-i vorba;
12) aici nu se pot da “sfaturi” pentru ca nu are nimeni de pe aici (sa citeasca) acea hot;
13) cum adica?
14) oug 51/2008 (ajutor public judiciar) permite (in anumite conditii) gratuitate/reduceri/esalonari pentru aparare, expertize etc; cererea trebuie adresata instantei care judeca acea cauza;
15) expertiza topometrica n-a fost depusa la dosar in timpul procesului?

nimeni nu va poate da (in conditiile unui forum ) art de lege pe care sa va bazati cererile; pt asa ceva trebuie consultat dosarul;
in recurs nu se rejudeca o cauza; se verifica (intre altele) legalitatea hot.
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2014
ContSters327136, utilizator

Alte discuții în legătură

Judecarea in lipsa ciorditu ciorditu Am cerut judecarea in lipsa a procesului civil din motive de sanatate si financiare; in schimb, am expediat la instanta si pentru parat, dovezile cu acte si ... (vezi toată discuția)
Procedura recurs dumifilote dumifilote Am initiat o actiune de rectificare TP in care am chemat in judecata toate institutiile respectiv Institutia Prefectului, UAT, OCPI, CJFF si CLFF. In prima ... (vezi toată discuția)
Dupa 5 ani de judecata, decizia data la recurs areadus cauza ca inainte de judecata dogarudobra dogarudobra din 2009 am cerut revndicarea a 2500mp, deoarece comisia mai eliberase un alt TP de 1000mp peste suprafata din actul meu de prop Procesul a fost lung,. La ... (vezi toată discuția)