avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Șanse proces contract clauza intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Șanse proces contract clauza intretinere

Buna ziua,
De vreo doi ani ingrijesc o vecina batrana.La inceput mi-a fost mila de ea apoi nu mai scăpam de ea.De cam un an ii plătim noi si utilitatile/medicamentele.Nu sunt sume mari.De vreun an s-a agresat starea ei de sănătate si nu prea mai poate sa se ingrijeasca singura.Apoi am aflat ca ea are făcut de mulți ani un contract vânzare/cump cu clauza întreținere cu nepoata ei.Care nepoata nu știu ca noi suntem vecini de vreo 4ani si nu am văzut-o niciodată.Am înțeles ca Bătrâna ar fi încercat sa anuleze ctr cu nepoata dar a pierdut pt ca nu a avut bani de avocat.
Zilele trecute Bătrâna a căzut si a făcut un atac vascular cerebral iar acum nu mai vorbește coerent.In acești doi ani noi am dus-o pe Bătrâna la spital,internat,ingrijit,medicamente,reteta..etc.chiar si acum tot noi ne-am ocupat de ea.Nepoata dansei nu vine deloc la ea,bă mai mult fiind reprezentant legal nu se duce sa o ia din spital iar noi nu putem sa mai semnat pt ea căci nu mai este lucida.Am auzit de la alți vecini ca aceasta intenționează sa o ducă pe Bătrâna la ospiciu.
Întrebarea mea ar fi: putem sa-i deschidem proces acestei nepoate pt desființare contract si sa ne ocupat noi de Bătrâna in continuare.Mentionez ca obiectul ctr sunt 300 mp si o casa cu doua camere batraneasca.
Avem toate chitantele/bonuri medicamente/întrebări din ultimii doi ani,ne-ar ajuta in instanța?
Putem sa o tragem la răspundere pe aceasta nepoata care nu i-a asigurat tot ce scrie in ctr?noi consideram ca este vina ei pt AVC-ul făcut de batrana,aceasta are 80 de ani si nu se mai putea ingriji singura.Traieste la mila vecinilor de câțiva ani.
Probabil o sa intrebati cine v-a pus sa cheltuiți bani ci batrana?ei bine ne-a fost mila de ea ,azi un pic mâine un pic,apoi venea ea si ne cerea.Acum imi este mila de ea sa ajungă printr-un azil cand are casa ei,o mică pensie si o putem ajuta si noi.nu este corect ca nepoata ei sa aștepta sa moara.
Din toată povestea aceasta avem vreo șansa de câștig?putem sa preluat noi ctr de întreținere si sa o tragem pe nepoata la răspundere pt ca nu s-a ingrijit de mamaie iar aceasta a căzut si a ajuns in starea in care este?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Admin, administrator
Dvs personal nu aveti nici o calitate pentru a va judeca cu nepoata ,,batranei"",consultati un avocat pentru a verifica daca a existat un proces intre dna respectiva si nepoata,pt a va da un sfat etc.Din punctul meu de vedere sansele sunt mici,ar fi tb sa se ceara rezolutiunea contractului de intretinere ,chiar daca nu a avut loc un proces si se solicita acum dureaza 2-3 ani .........Solicitati totusi o consultatie pt un sfat pertinent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere didiana2013 didiana2013 Buna ziua, Am nevoie de sfaturile dvs. Matusa mea are grija de o batrana (rude de-a ei din partea sotului).Contractul a fost facut in 2004.Atunci traia si ... (vezi toată discuția)
Contract de întreținere nerespectat jordy7 jordy7 O rudă în vârstă de 87 de ani a fost luată în îngrijire de o nepoată, în schimbul casei, cu contract de întreținere. Bătrâna i-a dat 21200 de lei ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutatima cu un raspuns Tomatoma Tomatoma Cand eu aveam 6 ani ,mama mea a divorțat , în 2003 a decedat tatăl meu iar în 2005 bunicul meu . Tatăl meu nu are frați singura moștenitoare fiind eu ... (vezi toată discuția)