avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum demonstrez ca am lucrat intr-o firma, daca nu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum demonstrez ca am lucrat intr-o firma, daca nu mi-au facut contract de munca?

Am inteles ca ar trebui sa reclam la Inspectia Muncii (cum poti sa ii abordezi si sa ii faci sa se miste in timp util e alta problema) faptul ca am lucrat fara sa mi se faca contract de munca. Dar cum pot sa demonstrez eu ca am lucrat undeva daca nu mi-au dat sa semnez nimic niciodata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 17 Decembrie 2014
eu n-am zis ca e in contradictie cu legea! Dar daca toti oamenii ar spune noului angajator: nu vin la munca pana nu-mi faci contract, atunci si angajatorul le-ar spune: nu vii tu, lasa ca gasesc pe altul care vine si fara contract!
Si daca toti ar spune acelasi lucru , ce-ar mai face angajatorii ? sau daca vine ITM-ul in control si le aplica vreo amenda de 10000 lei pentru munca la negru ?
poate ca se poate da si spaga si sa nu plateasca cei 10 000 lei...oricum pt un angajat la negru plateste 500 maxim 1000 ron amenda, o nimica toata...nu-i bai!
Multumesc!
Pentru cineva care isi doreste un loc de munca cred ca este o problema plata amenzii pentru munca la negru.
Va dati seama ca nu contabilul e de vina, ci ordinele vin de sus, de la directori si patroni, ei ordona angajatilor cand sa faca contract unui nou angajat!

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara, procedura instiintare salariat alinapencu alinapencu Buna ziua, in cazul in care am un salariat caruia doresc sa-i fac cercetare disciplinara, cum il instiintez?personal sau prin posta? (vezi toată discuția)
Răspundere salariati oanaportar oanaportar Bună ziua ! Comisia de audit a dat ca masuri directorului instituției noastre sa recupereze prin proces civil prejudiciul cu care instituția s-a constituit ... (vezi toată discuția)
Fisa postului, consecinte nesemnare de catre angajat cristinaturcu cristinaturcu Buna ziua. Prin ce articol este specificat ca nesemnarea de catre angajat a fisei postului constituie abatere disciplinara? (vezi toată discuția)