avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie crestere copil

Buna seara! in luna aprilie 2014 am nascut si am depus la serviciu un dosar pentru acordarea concediului postnatal, dosar in care am depus mai multe copii ale actelor de identitate ale mele si ale sotului...Totodata mi s-a spus ca se vor ocupa ei de tot , insa luna aceasta am fost nevoita sa ridic salariul de la casierie, ocazie cu care mi s-a explicat ce reprezinta fiecare banut, dar nu a pomenit nimeni despre indemnizatia de crestere a copilului...si m-au si intrebat daca am depus documentatia pentru aceasta indemnizatie sau daca primesc ceva banuti in acest sens..
.Acum copilul are deja 8 luni si eu nu am luat niciodata aceasta indemnizatie...
Doresc sa stiu daca este posibil sa primesc retroactiv aceasta suma dupa 8 luni si daca are vreun sens sa mai depun documentatia?
va multumesc anticipat! astept un raspuns cat mai curand, va rog ....
Cel mai recent răspuns: bebe14 , utilizator 13:30, 14 Decembrie 2014
1. In cazul dvs. nu este vorba de concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) ci de concediul pentru cresterea copilului (CCC) pana la varsta de 1 an sau 2 ani (depinde ce varianta alegeti).

2. - Nici dvs. nici angajatorul nu ati stiut cum sa procedati, conform prevederilor legale.
- Indemnizatia pentru CCC nu este platita de angajator ci de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) iar actele necesare se depun la Primarie.

3. - Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC pana la varsta de 2 ani, incepand cu data de... (data o hotarati dvs.)
- Anexati la cerere o copie dupa certificatul de nastere a copilului.
- Cu o copie dupa decizia de suspendare a CIM si cu celelalte acte va prezentati la Primarie unde completati cererea pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC.
- Lista cu toate actele necesare pentru indemnizatie o procurati de la Primarie.

4. Indemnizatia pentru CCC o veti primi de la data depunerii actelor la Primarie si pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.

Multumesc frumos! o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere al doilea copil andreea20ro andreea20ro buna ziua, sunt in concediu crestere copil pana in luna septembrie anul acesta dar sunt insarcinata si in iulie o sa nasc al doilea copil.care sunt procedurile ... (vezi toată discuția)
Revenire ccc maryag maryag buna ziua ,as dori un sfat daca se poate intr.o problema;; am o fetita nascuta in 3 mai 2014 s sunt in concediu pana in 3 martie 2016 ultimile 2 luni sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil tatal GabrielStefan84 GabrielStefan84 Buna ziua Sotia nascut in februarie 2014, urmand ca la sfarsitul lunii aprilie (mai exact 27 aprilie sa incheie concediul de maternitate). Incepand cu 28 ... (vezi toată discuția)