avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa revendicata de soacra
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa revendicata de soacra

Buna dimineața . Locuiesc împreuna cu soțul meu de aproximativ 10 in casa bunici din partea soacrei.in tot acest timp am intretinut bunica si in urma cu 2 ani ea a murit(cheltuielile de înmormântare fiind făcute de noi).Am ramas in casa dar fara a avea vre un act ( casa este tot pe numele bunici).De 2 luni socrii mei sau despărțit si soacra mea vrea ca noi sa plec din casa si ea sa se mute acolo.Mentionez ca in toti ani aceștia am adus imbunatatiri la casa.Intrbare: poate sa ne dea afara din casa ???..Ce putem sa facem sa ramanem acolo??sau ce acte ne-ar trebui sa facem sa ramanem acolo..(Bătrâna ne-a luat in spațiu acum aproape 10 ani si ne-a trecut la rol ,am plătit toate impozitele la casa si pământ dar pe numele ei).Multumesc si astept răspuns sa știm încotro sa o luam .
Mai intai, soacra va trebui sa deschida succesiune in urma decesului mamei sale pentru a avea certificat de mostenitor in care sa fie trecut in patrimoniul ei acel imobil, altfel nu va poate evacua dintrun imobil pe care nu dovedeste ca este al ei.
La succesiune vor participa toti cei cu vocatie succesorala, daca mai sunt (frati in viata, nepoti de frati decedati).
Dvs. puteti solicita un drept de creanta pentru imbunatatirile aduse imobilului si pentru cheltuielile de inmormantare si impozitul.
Ce putem sa facem sa ramanem acolo??

Sa va dati bine pe langa soacra sa locuiti impreuna.
Acum nu mai aveti ce acte sa faceti pt a va proteja, trebuia sa fi incheiat cu batarna.
Chiar daca aveti un drept de creanta si poate si dreptul de retentie ( sa ii tineti casa pana va da banii investiti) in final tot pe afara veti ramane.
Nu va ajuta deloc sa va puneti rau cu ea, intelegeti-va sa locuiti impreuna si in timp incheiati act cu ea
Cum sunteti trecuti la rol si [platiti pe numele soacrei? Inseamna ca nu sunteti trecuti, corect?
Verificati mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj sau nu ? g.corina g.corina buna ziua, Incerc sa va expun pe scurt o situatie. Timp de 17 ani am locuit cu sotul si cu fiica noastra intr-un aparament de 2 camere care era ... (vezi toată discuția)
Succesiune aditu_smile aditu_smile buna ziua!tatal sotului meu a decedat in 2003,de atunci nu s-a facut succesiunea nici pana in prezent.mama s-a recasatorit la nici o saptamana de la ... (vezi toată discuția)
Evacuare din casă după decesul soției. are dreptul fratele ei să facă asta? AncaTeoS AncaTeoS Buna ziua. Fratele meu locuieste intr-un apartament cedat verbal din partea soacrei. Soacra avea 3 copii, 2 fete si un baiat. Fratele meu a fost casatorit cu ... (vezi toată discuția)