avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sot arestat in Suedia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sot arestat in Suedia

Va rog sa ma ajutati cu un sfat , sotul meu a fost arestat in Suedia de o luna de zile , nu a fost lasat sa dea nici un telefon si nimeni nu m-a anuntat de acolo ce s-a intamplat si pentru ce este acuzat .Am sunat la politia din Goteburg si nu au vrut sa imi dea nici un fel de relatii , decat ca au confirmat ca este arestat si sa angajez un avocat .Din cate stiu si am citit in legislatia lor are dreptul la un avocat din oficiu sau nu este asa ? Am scris si la ambasada dar nu imi da nimeni nici un raspuns . Sunt disperata nu stiu ce sa fac si nu stiu daca exista vreun avocat care sa se ocupe de romani arestati in Suedia .Va rog indrumati-ma ca efectiv nu stiu incotro sa o apuc . Va multumesc anticipat.
Sa aveti avocat platit, va costa de va indoaie. Nu va poate ajuta un avocat roman in sensul ca nu il poate apara pe sot.
Avocat are din oficiu, va poate trimite scrisori, insa dureaza sa ajunga. Dupa/ daca va fi condamnat, veti comunica mai usor.
La ambasada, scrieti pe adresa de email.
Va multumesc din suflet pentru raspuns , dar ce nu inteleg de ce mi-au spus de la politie sa angajez avocat ? ( take a lawyer - a repetat de 4 ori ) .Si aveti idee cat dureaza procesul pentru ca eu nici nu stiu de fapt pentru ce este arestat , nimeni nu imi spune nimic.
Ultima modificare: Duminică, 14 Decembrie 2014
claudia f, utilizator
Pentru ca in tarile civilizate se angajeaza avocat ca regula de baza...de aceea v-au repetat de 4 ori sa angajati avocat...

Avocatul roman poate sa formuleze aparari in Suedia in faza de urmarire penala dar va costa destul si acesta chiar daca mult mai putin decat un avocat suedez.

Dreptul persoanei de a fi informata pentru ce a fost arestata exista si are avocat din oficiu in mod sigur.
Ar trebui sa luati legatura cu avocatul din oficiu dar este posibil ca acesta sa nu vrea sa va dea informatii.
Nici obligat nu este sa va dea informatii.
Ultima modificare: Duminică, 14 Decembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
O sa va explic de ce organele de cercetare (politia), au spus ca trebuie sa angajati un avocat.
In Suedia, persoana care savarseste o infractiune grava este cercetata de catre procuror, politia ocupandu-se de ancheta preliminara.
In faza de cercetare, nu pentru toate tipurile de infractiuni se dispune apararea din oficiu, astfel ca ma gandesc la posibilitatea ca sotul dvs., desi s-a dispus arestarea, sa fi comis o fapta cu pericol social redus.
Sotul poate solicita avocat din oficiu, daca infractiunea comisa este pedepsita cu cel putin 6 luni de inchisoare.
Lucrurile se schimba in momentul in care dosarul ajunge in instanta, intrucat acesta numeste automat avocatul din oficiu, iar daca sotul doreste un anumit avocat (poate cel ales de catre dvs. intre timp) atunci instanta il numeste pe acesta avocat public al apararii.
Onorariul avocatului va fi stabilit de catre instanta si va achitat din fondurile publice, daca sotul nu va fi gasit vinovat si condamnat.
In cazul in care va fi condamnat, sotul va suporta intergal, sau o parte, din onorariul avocatului public.
Alt aspect pe care trebuie sa il cunoasteti este recunoasterea vinovatiei, dupa efectuarea cercetarii penale, in cazul contraventiilor rutiere.
Daca sotul recunoaste fapta, atunci se alege cu o amenda, in schimb daca nu recunoaste fapta si dosarul ajunge in instanta, atunci nu mai are dreptul la avocat din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost oprit in trafic si am iesit pozitiv la drug test! am ... Ionut61 Ionut61 Am fost oprit in trafic si am iesit pozitiv la drug test! Am fost condus la inml mi s a luat probe de sange si urina a venit rezultatul la fel pozitiv, ... (vezi toată discuția)
Acuzat pt tentativa de omor calificat nevinovat valentina burnei valentina burnei daca cei care au dat declaratii impotriva sotului meu au mintit fapt ce reiese din dosar si adevaratul vinovat nu recunoaste ce a facut,ce sanse are sotul meu ... (vezi toată discuția)
Delapidare, fara antecedente penale theeyebt theeyebt Buna seara. Va scriu ca am ceva probleme la firma la care am lucrat, cat timp am fost angajat la ei timp de 4 luni am sustras niste bani necuveniti, adica pe ... (vezi toată discuția)