avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instiintare de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instiintare de plata

Buna seara,

In data de 11.11.2014, am achitat catre Top Factoring un debit de 2300 lei din cauza unor facturi restante la vodafone.La momentul efectuarii platii, ei initiasera un dosar in instanta pentru recuperarea datoriei.
Pentru a nu trece prin etapa deciziei judecatoresti si a nu plati si cheltuielile de judecata, am achitat intreaga datoriei catre TopFactoring.
Odata achitata suma, am trimis copie dupa chitanta la cei de la TopFactoring. Am primit raspuns cum ca au trimis cererea de inchidere a dosarului in instanta si ca a fost aprobata.
La o luna dupa achitarea sumei, am primit decizia instantei cum ca sunt obligat sa achit din nou suma de 2300 lei plus 200 lei cheltuieli de judecata. Pe dosarul afisat pe portalul justitiei, apare asa:

Ora estimata: 09:00
Complet: C1 (NCPC)
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea.
Document: Hotarâre 1853/2014 17.11.2014

De ce trebuie sa platesc cheltuielile de judecata daca am efectuat plata inainte de primul termen de prezentare in instanta si mai ales, de ce instanta imi solicita sa achit inca odata intregul debit?

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 14 Decembrie 2014
alexciuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexciuta , utilizator 18:42, 14 Decembrie 2014
Chitanta trebuia depusa la dosar sa o vada instanta. Formulati reurs cand veti primi sentinta si depuneti chitanta. Solicitati respingerea cererii .
Eu am trimis chitanta catre TopFactoring si ei mi-au spus ca au trimis cererea de inchidere a dosarului in instanta si ca a fost aprobata. Din cate am vazut, hotararea e definitiva si irevocabila.

Acesta este primul e-mail:

"Buna ziua,

Eu am transmis nota scrisa prin care am facut dovada faptului ca s-a dispus integral debitul restant, am transmis dovada platii si am solicitat inchiderea dosarului.
Am verificat si noi pe portalul instantelor de judecata si am vazut ca inca nu a fost afisata solutia in dosar.

Va multumesc."

Si acesta al doilea e-mail:

"Buna ziua,

A fost afisata solutia pe portatul instantelor de judecata. Cererea de inchidere a dosarului in instanta a fost admisa.

Multumesc."

Ce este de facut in cazul acesta?
Ultima modificare: Duminică, 14 Decembrie 2014
alexciuta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultatea refuza eliberarea diplomei Luda Luda Buna ziua, am urmatoarea problema: anul acesta mi s-a refuzat eliberarea diplomei de masterat de la universitate pe motiv ca as avea o restanta de plata de ... (vezi toată discuția)
Intampinare la cerere in anulare -Christian- -Christian- Buna ziua, cu putin timp in urma am castigat un proces cu un debitor, pe ordonanta de plata. Pana la afisarea solutiei, acesta a achitat debitul si a facut ... (vezi toată discuția)
Ordinea incasarii debitelor costel111 costel111 Poate administratorul unei asociatii de proprietari sa-mi refuze repetat incasarea taxelor comune si a restantelor fara a achita si penalizarile calculate de ... (vezi toată discuția)