avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbarea structurii asociatilor intr-un srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbarea structurii asociatilor intr-un srl

buna ziua,
situatia cu care ma confrunt este urmatoarea:

- firma cu capital integral privat- asociat unic-persoana juridica straina, 2 reprezentanti legali straini. Apare un director executiv strain cu CIM incheiat in Romania, care ulterior doreste sa devina administrator si asociat.
Ce actiuni trebuie sa intreprind? Din cate stiu eu are 2 posibilitati: cesiunea partilor sociale(el va avea 10%) sau aport de capital. Care este mai simpla? Si ce documente imi trebuie? Decizia asocitatului unic de adaugare a unui nou asociat?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: catherinne , utilizator 16:37, 3 Iunie 2009
Oricum vreti fie prin cesiune fie prin aport ceea ce duce la majararea de capital social.
Contractul de cesiune/dovada aportuli in numerar ori in natura si aditionalul la actul constitutiv al societatii, cererea de inregistrare la ORC, taxele de timbru, timbrele fiscale, taxele de publicare in M.Of..
Cesiunea de parti sociale nu implica si majorarea capitalului social deoarece din partile sociale existente o parte se cedeaza unui nou asociat.
acte necesare contract cesiune , hotararea asociatilor cuprinzand noua structura de asociati,
cererea tip ORC iar restul de taxe publicare, timbru, inregistrare mentiune se iau de la ORC
va multumesc pt raspunsul prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nou asociat srl prin majorare capital - este aport numerar? eugen82 eugen82 un srl cu asociat unic are administrator o alta persoana care va intra ca asociat prin majorare de capital administratorul a contribuit deja la cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Cesiune si majorare capital social cu aport popescu_car popescu_car Am mare nevoie de ajutor. Am asociat unic care iese si intra altul tot ca asociat unic care pe langa capitalul social de 200 ron vrea sa aduca un utilaj de ... (vezi toată discuția)