as dori sa-mi spuneti daca cererea formulata mai jos este buna sau daca mai trebuie adaugat ceva pentru a o putea depune astazi la Judecatorie
exista taxe pentru depunere dosar? daca da , care este valoarea acestora?
DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnata,..., domiciliata în localitatea ..., judetul ..., str. ..., nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., în numele şi in calitate de reprezentant legal al copilului meu minor ....., chem în judecată şi personal la interogatoriu pe fostul meu concubin, .....,domiciliat in localitatea....., judetul ..., str. ..., nr. ..., bl. ..., et...., ap...., pentru
ÎNCREDINŢAREA COPILULUI MINOR
urmând ca, prin hotărârea ce ve-ţi pronunţa, să-mi încredinţaţi mie spre creştere şi educare pe sus-numitul minor. Cer, de asemenea, ca pârâtul să fie obligat să contribuie lunar la cheltuielile de întreţinere a minorului mai sus-numit şi să-mi plătească cheltuielile de judecată pe care le voi face cu acest proces.
Motivele acţiunii:
În fapt , am locuit cu concubinul meu, ..... cu care am avut , initial , o relatie frumoasa , din care a rezultat copilul minor .... , care , in prezent , are varsta de 3 ani si 2 luni.
Relatia a devenit , in timp , foarte tensionata , din cauza certurilor constante.Nu a existat o buna comunicare intre noi , in calitate de parteneri , lucru care , finalmente , a produs o iremediabila ruptura a legaturii dintre noi.Am incercat salvarea acestei relatii , intrucat imi iubesc foarte mult copilul , caruia i-am aratat afectiune si devotament . Analizand situatia , am hotarat , fara a a mai avea vreo indoiala , ca nu poate exista o finalitate fireasca a raporturilor dintre noi , din cauza nepotrivirii de caracter , a unui climat tensionat de familie si a agresiunii .
La data de 13.12.2014 impreuna cu minora am părăsit domiciliul comun.
.De asemenea, vă rog ca pârâtul să fie obligat la întreţinerea minorului, prin plata pensiei de intretinere, în raport de veniturile pe care le realizează şi de nevoile copilului, precum şi la cheltuieli de judecată.
Specific ca doresc ca aceasta sa atinga plafonul maximal stabilit de Codul Familiei .
Este salariat la ....
În drept , îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 100 Codul familiei raportat la art. 42 Codul familiei care se aplică prin asemănare, şi pe dispoziţiile art. 107, art. 86 şi art. 94 Cod familiei cu privire la obligarea pârâtuluila întreţinere.
În dovedirea acţiunii înţeleg să mă servesc de interogatoriul pârâtului ,de ancheta socială pe care o va face autoritatea tutelară şi de declaraţiile martorilor si de inscrisuri.
Depun prezenta actiune in dublu exemplar.
Anexez copii ale certificatului de naştere al copilului minor.
Solicit judecata si in lipsa.
Data depunerii
15.12.2014
Semnătura,
Cu deosebita consideratie,
DOMNULUI PREŞEDINTE AL JUDECĂTORIEI ........
Daca nu incearca sa va ia fetita, atunci sa stiti ca timpul curge in favoarea dv.
In primul rand, sa cereti sa stea la dv. copilul care sta la dv... e redundant, deja sta fara o hotarare si e la fel de greu sau usor sa intorci situatia indiferent de existenta unei hotarari.
Daca totusi dotriti sa va asigurati, atunci ganditi pentru viitor, iar asta nu se face cu modele. Va trebuie un avocat cu experienta care sa gandeasca bine un plan de vizita, de pensie etc.
Spre exemplu, pentru copiii cu parinti lipsa se poate asigura ca, intr-o zi a razgandirii parintelui, acesta sa intre incet in viata copilului. Se poate stabili un program pentru viitor care sa curga de la o data bine stabilita a unei notificari sau actiuni in justitie a acelui parinte, asa incat parintele rezident sa aiba timp sa isi adapteze viata lui si, mai ales, sa adapteze copilul, sa-l consilieze, sa aiba timp sa negocieze efectiv, dar sa aiba si un program foarte previzibil.
Asta ar putea ajuta pentru viitor.
Totusi, pentru situatia in care tatal nu e prezent deloc azi, precautia stabilirii situatiei de fapt printr-o hotarare nu e prea asiguratorie decat in cazul in care s-ar suspecta rapirea minorului.