avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna ziua,

Va rog sa imi raspundeti la urmatoarele nelamuriri :
- dupa finalizare partaj prin instanta, indiferent de cotele de atribuire; cel care despagubeste trebuie sa achite celeilalte parti suma integral, sau se poate stabili de catre instanta o esalonare pe o anumita perioada de timp
- exista act de de vanzare cumparare lasat de parintii decedati a uneia dintre parti.Conform acestui act au drept cei doi copiii 50 - 50. Unul dintre acestia era casatorit (intre timp s-a finalizat divortul) si conform act - "dreptul de indiviz de 1/2 din imobilul cumparat devine bun comun cu X" . Acest imobil intra in masa partajabila (apartament, autoturism, etc) a celor doi soti? sau trebuie un nou proces la care participa toate cele 3 parti implicate?
Cel mai recent răspuns: ContSters337354 , utilizator 17:25, 15 Decembrie 2014
se pute acorda un termen de gratie de maxim 6 luni, termen acordat de instanta

sigur, cota de 1/2 intra la masa de impartit a sotilor

chiar daca ar fi donatie nu se poate demonstra ca-i facuta doar in favoarea unuia din soti si nu in favoarea casatoriei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Nina1 Nina1 Buna.Cota parte intr-un proces de partaj poate fi 80%-20% daca ambele parti au contribuit in mod egal la dobandirea bunurilor comune mobile si imobile?Nici una ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un raspuns rapid, va rog! talidae2000 talidae2000 In primul rand, buna ziua Am doua probleme cu care ma confrunt, mai bine zis, mama mea. Asadar, sa incep cu inceputul. 1. Apartamentul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Sultă pentru renunțarea la cota-parte dintr-un imobil moștenit: cum se procedează când cel care vrea să preia tot imobilul nu dispune de toată suma la momentul dezbaterii moștenirii? negue_c negue_c Buna ziua, E vorba de o casa care a apartinut in proportie 50/50 (adica ambele nume pe contractul de vanzare) unor soti divortati. Unul a murit fara sa lase ... (vezi toată discuția)