Urmeaza sa primesc hotararea de divort, si presupun ca voi continua sa locuiesc cu "fosta" pana dupa initierea si finalizarea unui eventual partaj. Pana acum , in ultimii 5 ani am suportat de unul singur aceste cheltuieli (curent,gaze, internet, taxe , etc) in ideea ca nu-mi puteam priva copilul de o locuinta in conditii normale. Acest fapt a decurs practic impotriva mea ca parinte dar am ales menajarea minorului. Platile le pot demonstra cu chitante, facturi si extrase de cont dar se pare ca fiind facute in timpul casatoriei nu prea ar conta la partaj (aici ar fi ceva de discutat versus "munca femeii in gospodarie" )
In viitorul apropiat , dupa ce voi plati 25% din venituri ca pensie alimentara , practic nu voi fi capabil sa suport integral aceste cheltuieli pe care mi-se pare corect sa le suportam 50%/50%. Daca "fosta" refuza in continuare sa plateasca utilitatile sau daca "mimeaza" ca participa la aceasta "activitate" cum pot proceda in continuare pentru a o obliga la plata a 50% din pretul lunar al utilitatilor ?
In aceeasi ordine de idei, ce se va intampla cu costul reparatiilor si alte cheltuieli legate de imobil dar neprogramate, intamplatoare sau determinate de legislatie (cum ar fi:reparatia unei tevi; revizia centralei termice, asigurarea obligatorie a locuintei, etc) ?
ar fi bine sa faceti si partajul. daca continua sa nu participe la plata utilitatilor, i le cereti prin actiune in instanta. plati mai vechi de 3 ani, se prescriu