avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli întreținere centrala proprie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli întreținere centrala proprie

Locuiesc într-un apartament construit in 2007,cu centrală de bloc.
In toamna anului 2013 , din motive obiective (nu am avut toată vara apa calda) am hotărât sa mă debransez de la centrala blocului si sa-mi montez centrala de apartament.
In anul 2014 s-a făcut revizia tehnica a centralei de bloc si am participat la plata cu cota indiviza a cheltuielilor de reparatie făcute in acest scop.
In martie 2015 s-a schimbat arzatorul centralei de bloc (care este folosit la producerea apei calde si la încălzire.) Am fost pusă iarasi la plata reparatiei ,cu toate ca eu nu beneficiez in nici un fel la aceste utilități.
Mentionez ca nu sunt încălzite spații comune de care as putea beneficia.
Va rog sa-mi confirmati dacă plata s-a făcut in mod legal sau nu, in ambele cazuri.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 14:42, 28 Aprilie 2015
Aspectul ca dvs cu scopul ridicarii gradului de confort ati inteles sa renuntati la sistemul centralizat de utilitati,nu va exonereaza de la plata c/v parti comune
Parte comuna reprezinta si centrala de bloc ,revizia,inlocuiri componente urmand a fi suportate si impuse tuturor locatarilor-indiferent daca acestia beneficiaza sau nu de respectivul serviciu ca urmare a materilizarii interesului propriu de renuntare la acesta.
Asa cum cei de la parter participa la reparatia si service-ul ascensorului, desi nu il folosesc niciodata, tot asa si dumneavoastra participati la reparatiile partilor comune.
HG 1588/2007 (3) Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cualta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli comune in cadrul asociatiei de proprietari stelea stelea buna ziua. am debransat apartamentul pe care l detin de la caldura si apa calda. blocul are centrala proprie pe gaz.vrea sa stiu daca sunt obligata sa achit ... (vezi toată discuția)
Debransari de la centrala termica comuna simoalin simoalin Situatie:Bloc care asigura incalzire si apa calda menajera la toti locatarii prin propria CT (centrala termica), cu fochist. In aceasta toamna, mai mult de ... (vezi toată discuția)
Debransare raibadi raibadi 1.Anul trecut m-am debransat de la sistemul centralizat de incalzire,mi-am montat o centrala termica,dupa 4-5 luni s-a reparat conducta de incalzire de la ... (vezi toată discuția)