avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inchidere PFA - inventar
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inchidere PFA - inventar

Buna seara,

as dori a inchid PFA-ul dupa numai 6 luni de functionare, deoarece desi am posibilitatea sa exeut anumite lucrari, un tip de lucrare se poate face doar de catre un SC...lucru de care nu am stiut. Ca atare, as dori sa il inchid.
am inteles ca se merge la Registrul comertului si apoi la finante unde se da o decizie de impunere, etc.
Ma intereseaza cu bunurile incluse in patrimoniu - am un calculator, de ex inclus luna aceasta ..... ce se inampla cu ele?

Credeti ca ar fi mai bine sa fac transfer de pe PFA pe SC cu bunurile in cauza? Se poate?

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:02, 16 Decembrie 2014
Cand veti merge la inspectorul fiscal pentru a depune ultima D200 dupa radierea de la registrul comertului, va trebui sa tineti cont ca venitul net din activităţi independente se determină ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, deductibile, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă.
Din normele de aplicare a art. 48 cod fiscal:
În venitul brut al afacerii se include şi suma reprezentând contravaloarea bunurilor şi drepturilor din patrimoniul afacerii care trec pe parcursul exercitării activităţii şi la încetarea definitivă a acesteia în patrimoniul personal al contribuabilului, operaţiune considerată din punct de vedere fiscal o înstrăinare. Evaluarea acestora se face la preţurile practicate pe piaţă sau stabilite prin expertiză tehnică.
Va rog sa ma iertati, dar nu inteleg exact. Adica, trebuie sa tin bunurile in contabilitate inca ceva timp?
Bunurile vor ramane ale dumneavoastra ca persoana fizica dar se considera ca pfa-ul vi le-a vandut si pentru valoarea respectiva veti plati impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere pfa doinam24 doinam24 Sunt persoana fizica autorizata. Ce pasi trebuie sa urmez ca sa pot inchide PFA-ul?Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Patrimoniu persoana fizica radiata luciasandru luciasandru Un PF a fost radiat de Registrul Comertului anul acesta pentruca nu si-a preschimbat certificatul de inregistrare pana la termenul data de lege, adica aprilie ... (vezi toată discuția)
Pfa poate primi donatii? FiliposConstantin FiliposConstantin Raspundeti-mi va rog la acesta nelamurire: Daca sunt PFA, pot primi donatii? Sau, ca alternativa, pot sa primesc aceste donatii intr-un cont personal, chiar ... (vezi toată discuția)