Povestea mea…
Acum vreo 12 ani prin 2002 mama mea a vandut o masina marca Oltcit avand anul de fabricatie 1985,aceasta masina a fost cumparata pentru mine de mama mea la vremea aceea cu credit in banca,am folosit masina o peioada de timp,dupa care in annul 2002 (cred ca am cumparat aceasta masina prin anul 2000)am hotarat sa o schimbam,nu mai retin cum am vandut-o si unde(ziar,targ de masini ,ma rog…au trecut 12 ani)dar,tin minte ca, cu acel cumparator am facut un document numit “Procura speciala “ pe care o am si acum si tin minte ca la acel moment,omul fiind din alt judet,ne-a implorat sa facem acest document prin notariat deoarece nu are bani pentru inmatriculare si ca atunci cand va avea bani, se va ocupa singur de radiere si tot ce inplica inmatricularea si radierea unei masini la acea vreme,in acel document cumparatorul cere ca el sa circule fara probleme ,sa aiba drepturi de a putea sa umble la orice institutie si sa poata sa-si inmatriculeze masina pe numele lui fara sa ne puna pe noi la vre-o cheltuiala si bine inteles sa suporte toate cheltuielile ce revin prin folosirea bunului.
Mentionez ca la acea data masina era pe o anumita adresa unde locuiam la acea vreme,intre timp mama vinde proprietatea care era pe numele ei si impreuna cu mine cumparam o alta proprietate platita jumate de mama si jumatate eu cu sotia,impreuna eu si mama mea avem aceiasi adresa,cand plateam cate o taxa pe la primarie,mereu intrebam de masina Oltcit sa vad daca cel care a cumparat-o sa tinut de promisiune,din pacate pentru mine nu a platit nimic si nici nu a radiat masina,fapt pentru care am platit impozitul cativa ani,pana in 2004,mi-am zis ca la-s ca omul este serios si va trece masina pe numele lui,trec anii,cumpar alta masina,o vand(prin annul 2009-2010) ,se elibereaza fisa fiscala,intreb de oltcit ,primesc raspuns ca nu exista,cumpar alta masina o tin o perioada si o vand,alta fisa fiscala eliberata,cumpar alta masina ,o vand,alta fisa fisa fiscala,cumpar alta masina care o am si acum,anii trec si mama mea se hotaraste sa faca o extindere la casa si pentru asta avem nevoie de “Certificat de urbanism” la care suntem obligati,ca si la fisele fiscale,sa platim toate datoriile pentru a fi eliberate,platesc amenzi de circulatie ,ramasite de impozite,din nou intreb de Oltcit,si… nimic.ma linistesc,dar……….!!! in aceste zile mama mea se duce sa plateasca impozitul la casa, surpriza ei a fost ca are o masina marca Oltcit,si ca aceasta masina nu are impozitul platit din annul 2004,in valoare de 1100 de lei, o suma enorma.
Ce vreau sa ma lamuriti dvs care cititi acest post.
Sa zicem ca primaria sa incurcat in adrese,cu toate ca eu am platit cativa ani impozitul la aceasta masina(in anii 2002,2003) cu toate ca eram mutat la noua adresa.
Prima reactie, sa plateesc, dar…. Cer ajutorul dvs.si va intreb daca Primaria are dreptul sa-mi ceara o suma de bani din annul 2004 cu toate ca pot demonstra ca nu m-au anuntat de nici un fel de datorie?,adica ar fi valabila acea prescriptive de 5 ani de zile? Sau sunt doar povesti
Este posibila prescrierea datoriei ,care la primarii ar fi de 5 ani(poate ma insel sau nu sunt bine informat)adica sa plalatesc 5 ani din zece,sau sa-l dau in judecata pe cel care a promis in fata notarului ca suporta toate cheltuielile cu folosirea masinii
Problema este ca mama mea este amenintata de primarie ca o sai fie poprita pensia acum in pragul sarbatorilor.
Cel mai recent răspuns:
DlGoe , utilizator
19:26, 3 Ianuarie 2015