avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rovinieta

Buna dimineata, am primit ieri o notificare si-un proces verbal de la CNADR prin care sunt instiintata ca in anul 2011 am circulat fara rovinieta.De fapt in 13.08.2011 am circulat iar procesul a fost scris in 31.01.2012.Nu stiu ce sa inteleg dupa atata timp nici nu am cum sa dovedesc contrariul.Va rog sa-mi spuneti daca pot contesta acest proces.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:03, 16 Decembrie 2014
OG 2/2001:

Art. 13. - (1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
(2) În cazul contravenţiilor continue termenul prevăzut la alin. (1) curge de la data constatării faptei. Contravenţia este continuă în situaţia în care încălcarea obligaţiei legale durează în timp.

Art. 14. - (1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.

Daca detineti motive intemeiate ,aveti tot dreptul sa contestati sanctiunea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare de amenda pentru rovigneta primita dupa 2.5 ani! Brigid Brigid Buna seara. In urma cu doua saptamani am primit instiintare de amenda pentru circulatie fara rovigneta in data de 18 martie 2011 (!?!). Eu atunci nu aveam ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru rovinieta din anul 2010 samyta samyta Buna ziua! Am si eu o situatie pe care nu stiu cum as putea sa o rezolv. Tocmai am primit o notificare pentru ca nu as fi platit o amenda din anul 2011 pentru ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita-citare la alta adresa marina_1010 marina_1010 Buna seara, Astazi m-am uitat pe site-ul just.ro pentru a vedea o solutie intr-un dosar de divort si am aflat cu stupoare ca am un dosar de executare ... (vezi toată discuția)