avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa apara numele meu pe chitantele utilitatilor si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa apara numele meu pe chitantele utilitatilor si de intretinere

Buna ziua.
Locuiesc in casa parintilor.Tata a decedat,mama traieste,dar nu a facut succesiunea.Eu locuiesc in casa singur,de mai bine de 20 ani,platesc utilitatile si tot ce trebuie,dar pe numele parintilor.Buletinul il am tot pe aceasta adresa.Cum sa fac sa apara numele meu pe chitante la utilitati,la intretinere.Ma ajuta cu ceva ulterior,mai ales atunci cand mama nu va mai fi? Mai am un frate care spune ca nu il intereseaza casa,ca-mi da scris ca nu are pretentii.Dar vorbele sunt doar vorbe.
Pentru ca orice furnizor de utilitati sa va treaca numele pe chitanta trebuie sa faceti o cerere de transfer a utilitatilor pe numele dvs. insotita de acte doveditoare: certificat de deces si un act din care sa rezulte ca dvs. sunteti cel care foloseste imobilul respectiv: contract de inchiriere sau in cazul dvs. contract de imprumut de folosinta (comodat) - adica inchiriere gratuita sau o declaratie notariala a celorlalti ca sunt de acord sa folositi bunul.
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2014
gabi1978, utilizator
Depinde de utilitati. Oricum, nu va ajuta sa aveti numele pe chitante ca viitor mostenitor al mamei... nu va da un drept suplimentar de proprietate.
Imbunatatirile necesare insa, situatia locativa, asta da.
Cat despre frate, nu stiu dacaa a cceptat mostenirea dupa tata. Va ajuta sa dezbateti mostenirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comodat-imi raspunde si mie cineva va rog cesar cesar SUNTEM 4 MOSTENITORI PE CASA BUNICULUI DIN PARTEA TATALUI CARE ESTE DECEDAT.AM FACUT ACT DE MOSTENITORI CU DREPTURI LEGALE..2 FRATI SI MAMA AU FACUT FARA ... (vezi toată discuția)
Ce cota parte am la casa mamei ? myo myo Buna ziua ! Suntem 4 frati , unul dintre ei locuind in apartamentul mamei care nu mai este in viata .Apart este doar pe numele mamei. cum putem face sau ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire ci-ci ci-ci Am mostenit impreuna cu doi frati si mama un apartament cu 4 camere, dupa decesul tatalui. Am facut susccesiunea. In apartament locuieste unul din frati, ... (vezi toată discuția)