avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract semnat in alb
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract semnat in alb

Buna ziua, in 2008 am fost pacalit de angajator sa semnez un contract in alb ..(pretextu fiild ca nu a avut timp sa-l completeze si am sa-l primesc in ziua urmatoare completat, lucru care nu s-a mai intamplat) . Termenii contractului ar fi sa nu pot parasi firma pe o perioada de 3 ani de la semnare .As vrea sa parasesc firma si as vrea sa cunosc cum as putea rezolva problema .Mentionez ca am avut si martor la semnarea contractului inclusiv am povestit colegilor de acest contract.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:52, 19 Decembrie 2014
Cum am spus, contractul era in 3 exemplare...unul pentru mine (care nu l-am primit), unul pentru angajator si al 3-lea pentru a fi inregistrat la ITM . As putea sa ma duc la ITM sa vad daca a fost inregistrat vreun contract pe numele meu in ultimii ani? si daca nu a fost inregistrat iar eu plec si este inregistrat ulterior cu o data mai recenta este in defavoarea mea?
Puteti depune o sesizare la ITM sa va comunice daca exista un c.i.m. depus, inregistrat si transmis de catre S.C. la inspectorat, intrucat acel angajator refuza sa va inmaneze un exemplar de pe c.i.m.
Am fost la ITM, nu exista decat contractul individual de munca semnat la angajare in 2006,
am explicat doamnelor de acolo despre ce e vorba dar cand m-au verificat exista doar acel contract si mi-au explicat ca, ce am semnat eu in 2008 e doar un contract in interiorul firmei care nu se inregistreaza la ITM.
Probabil ati semnat un act aditional cu vreo clauza inserata in acesta.

Prin urmare, solicitati in scris, potrivit art.8 alin.3 lit.a din HG 500/2011, angajatorului sa va elibereze copii de pe actele aditionale existente la dosarul dvs de personal.

In caz de refuz, sesizati ITM-ul.
Bun...si atunci daca imi da contractul semnat in 2008, datat cu 2014? se poate face vreun demers legal pentru anulare? In cazul in care ma angajez la alta firma sa nu fiu dat in judecata pentru nerespectarea contractului?
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2014
sclipicel, utilizator

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract fara semnatura mea adomnicai83 adomnicai83 Buna ziua, Se poate inregistra un contract de munca fara semnatura mea(eu fiind persoana fizica) la ITM prin Revisal? Am fost instiintat de catre un ... (vezi toată discuția)
Carte de munca dasca7727 dasca7727 am si eu o problema m-am angajat la un restaurant dar nu am semnat nici un contract eu am vrut sa plec si mi s-a spus ca tb sa dau preaviz tot ce le-am dat e ... (vezi toată discuția)
Contract de munca AliMarin AliMarin Lucrez la o gradinita particulara si pe baza copiei dupa CI mi s a spus ca am contract de munca intocmit si inregistrat in Revisal incepand cu 1 octombrie a.c. ... (vezi toată discuția)