avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Asigurare sanatate pentru administrator SRL
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Asigurare sanatate pentru administrator SRL

Sunt administratorul unui SRL din 2011. Nu am inregistrat profit, nu am incasat salariu sau dividente, nu am fost angajat.. deci nu sunt asigurat in sistemul public de sanatate. Daca as dori sa redevin asigurat ce ar trebui sa fac, am inteles ca se cere plata unei sume pentru perioada de cand sunt administrator?! Daca inchid firma si deschid alta, peste un timp, pot incepe din start ca angajat part time acolo si sa redevin asigurat? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 21:20, 17 Decembrie 2014
Daca doriti neaparat sa cotizati la asigurarile de sanatate de stat (nu pot spune sa va asigurati) o puteti face si ca persoana fizica platind o suma raportata la salariul minim pe economie.
Dar daca nu va forteaza nimeni sa cotizati la stat, sfatul meu este sa luati in considerare domeniul privat, unde exista un raport real intre plata si beneficii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariile se platesc din profitul net? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Din ce fonduri sunt alocate veniturile unui SRL? Din profitul net? Sau profitul net vine ca un bonus peste toate cheltuielile inclusiv ... (vezi toată discuția)
Ce impozit si contributii sociale se platesc pentru dividendele repartizate? ContSters319476 ContSters319476 Detin un SRL (impozit pe venit) si as vrea sa stiu care sunt taxele si impozitele pe dividente. Daca la sfarsitul anunului firma scoate un profit de 10000 de ... (vezi toată discuția)
Srl nou infiintat: cand as putea beneficia de banii castigati in septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie 2020? iMozzie iMozzie Buna ziua, Recent am infiintat un SRL avand codul caen 6311: Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe. Momentan nu am gasit ... (vezi toată discuția)